Връщане на ставката от 20% за ресторантьорите се предлага в

...
Връщане на ставката от 20% за ресторантьорите се предлага в
Коментари Харесай

Ведомството на Асен Василев иска връщане на ДДС ставката от 20% за ресторантьорите

Връщане на ставката от 20% за ресторантьорите се предлага в готовия пакет данъчни закони на МФ, заяви Асен Василев. По думите му решението не е взето дефинитивно.

Обсъжда се още връщане на патентния налог за най-малките търговци. Иначе нямало никакви дрматични промени в данъците за хората и бизнеса.

Възстановяването на ставката на предковидните ѝ равнища е разисквано с ресторантьорския отрасъл, разгласи още министър Асен Василев.

Министърът сподели, че са имали диалог предходната седмица с ресторантьорския бизнес, откъдето са споделили, че ще разработят ограничения за изсветляване на бизнеса, както и за повишение на осигурителните прагове на работещите в сектора над минималната работна заплата.

„ Можем да обсъдим тези ограничения и да забележим действително какъв ще бъде фискалният резултат, резултатът от изсветляването и в случай че той е по-голям от повдигането на ставката, можем да обмислим вероятно да запазим 9 % ставка, само че в случай че влезе в действителност доста сериозен комплект от ограничения за изсветляването “, сподели Василев. Той добави, че има един месец за разискване на данъчните закони, през който интервал диалозите ще продължат и ще се види действително до какво решение ще се стигне, като обаче би трябвало да подсигури, че хазната няма да загуби.

Все още е рано да се показват окончателните параметри на Бюджет 2024, само че задачата е дефицитът да остане в границите на позволените по Маастрихт 3% от брутния вътрешен артикул.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР