Връщаме се в преговорите, подкрепяме кабинет с премиер Асен Василев.

...
Връщаме се в преговорите, подкрепяме кабинет с премиер Асен Василев.
Коментари Харесай

Георги Свиленски: БСП подкрепя кабинет с премиер Асен Василев

" Връщаме се в договарянията, поддържаме кабинет с министър председател Асен Василев. Това съобщи в предаването " Панорама " ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

" Участваме в това ръководство от самото основаване с ясна поддръжка към държавното управление, което беше основано. Имахме и подобен мандат към държавното управление, което следва да бъде образувано с ясни цели - 4 краткосрочни ограничения, пет - дълготрайни, в които влизат и актуализацията на бюджета, подготовката и приемането на бюджета за 2023 година ", изясни депутатът.

Краткосрочните цели на Българска социалистическа партия са 20-те закона, които да дадат опция на средствата от Плана за възобновяване и резистентност да влязат в страната. Дългосрочните са обществената политика, здравната политика и образованието.

Георги Свиленски изясни, че излизането от договарянията на Българска социалистическа партия е било поради действието на премиера Кирил Петков, обвързвано с съветските дипломати. Коментира, че сега с дейностите си Външно министерство уронва престижа и престижа на България.

" Затова през днешния ден внесохме предложение в Народното събрание да бъдат преразгледани двете ноти и да бъдат анулирани. Когато си направил един неприличен акт, не е страмно да го поправиш. По-срамното е, когато грешката я поправяш с нова неточност ", сподели социалистът.

На въпрос дали са скъсани връзките сред Българска социалистическа партия и президента, откакто през седмицата станахме очевидци на дискусия за това кой е разрешил износа на оръжие за Украйна, както и неявяването на Българска социалистическа партия на съвещания, Свиленски означи:

" Консултациите са значителен детайл, заложен в Конституцията и не могат да бъдат направени по команда за два часа. В деня на консултациите в парламентарната стая беше донесена покана от президента. Предишния ден диалог с президента не е имало ".

Допълни, че в същия ден партиите са заседавали в бюджетна комисия и това е било приоритет.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР