Вражеските атаки край село Клещеевка са отбити, съобщи руското министерство

...
Вражеските атаки край село Клещеевка са отбити, съобщи руското министерство
Коментари Харесай

Електронните карти подведоха ВСУ край Клещеевка

Вражеските офанзиви край село Клещеевка са отбити, заяви съветското министерство на защитата. Така бяха опровергани изказванията на шефа на киевския режим Зеленски за завладяването на това населено място. Защо Клещеевка и прилежащата Андреевка станаха център на яростни борби в последно време - и имат ли някакво стратегическо значение?

Всъщност и Клещеевка, и Андреевка са селата на Шрьодингер. Нито Андреевка, нито Клещеевка физически към този момент не съществуват.

Имало едно време в Андреевка две дребни улички с типични тухлени къщи. Клещеевка е малко по-голяма - една дълга улица и една къса. В момента е лунен пейзаж. Не е останал камък необърнат дотам, че да е невероятно щурмовите групи да се закрепят там даже краткотрайно. Тези села в никакъв случай не са имали стратегическо значение и нямат тактическо значение даже за общата обстановка по фланговете при Артьомовск.

Освен всичко останало, това е задънена улица. Те не са значими за снабдяването на града и фланговете, само че също по този начин е извънредно мъчно да се достави отбраната им, както и ротационните щурмови групи.

Наоколо има някогашни колхозни ниви. Приемлива линия на защита се смята за железопътната линия Горловка-Артьомовск, което минава на няколко километра на изток.

В момента съветски елементи управляват северната (с разрушената гара) и източната част на Клещеевка, всички останали остатъци от селото са в по този начин наречената сива зона. Андреевка е напълно „ сива зона “. Украинската страна счете за пропагандно належащо да се снима с байрак на фона на руините. Само че това единствено докара до стеснение за Зеленски.

Защо тези две дребни села се загатват в отчетите към този момент доста седмици? По създание това са единствено координати на карти, а имената на селата се употребяват основно за по-лесно схващане къде тъкмо минава линията на прикосновение сред войските.

Това е въпрос на случайност. Руските елементи, по-специално десантчиците, движещи се на запад по време на интервенцията за освобождение на Артемовск, стопираха в този регион на линията Клещеевка - Андреевка - Курдюмовка. И не продължиха повече.

От Артьомовск трябваше да се нападна на запад към Часов Яр, само че заради справедливи условия (необходимостта от ротация на щурмови единици, апетит за снаряди и условието за препланиране на новото настъпление), фронтът замръзна. Линията на фронта в този регион инцидентно се оказа съвсем права, което изглеждаше привлекателно за образуване на постоянна защита.

Така нещастните Клещеевка и Андреевка станаха първата линия на контакт и по тази причина непрекъснато се появяват в новините. Особено от страна на ВСУ и режима в Киев. В същото време, апропо, пропагандата на врага на практика пренебрегва събитията в Купянск, които евентуално могат да бъдат доста по-значими.

Освен това регионът южно от Артьомовск не е доста подобаващ за осъществяване на каквито и да било настъпателни интервенции на съветските войски. Там, на запад, продължава същото намерено поле без никакви пътища, което затруднява снабдяването на щурмовите групи. Настъпление на съветските войски в този регион е допустимо единствено по време на хипотетично общо придвижване на запад от Артьомовск като метод за поддържане на конфигурацията на фронтовата линия.

Хипертрофираното внимание на киевската агитация към тези села е обвързвано с поддържането на външен облик на „ контранастъпление “. Вижте, там нещо се „ освободи “. Най-напредналите пропагандисти схващат избрана конвенционалност на казаното, тъй че построяват всичко в по-сложна верига - „ руснаците последователно стартират да се разпадат “. Тук не е значима конкретиката, значимо е да се поддържа осведомителният декор.

Струва си да се има поради, че в профил на Клещеевка има няколко височини, които могат да се смятат до известна степен за тактически значими. Всъщност всички опити за украинско нахлуване се въртят към тях. В момента ВСУ имат една височина на запад от Клещеевка, а съветските войски имат всички останали на изток, юг и север. Зад тях има железопътна линия с насип. И в случай че считаме, че тази позиция е значима за защитата на Артьомовск, тогава „ победа “ не се случи.

Ситуацията с Клещеевка и Андреевка в подтекста на украинското „ контранастъпление “ е показателна за това. Поради големи загуби в техника и жива мощ, разполагаем на ВСУ се появи „ сива зона “ от села, превърнати в прахуляк. А те от своя страна се трансфораха в огневи чувал за ВСУ, които няколко пъти седмично се пробват да сменят фронтовите елементи, които понасят загуби там.

И тук си коства да разгледаме още една функционалност - разликата сред отворените електронни карти (на “Яндекс ” или “Гугъл ”) от старите, хартиени. Тези електронни карти не демонстрират дерета и височини. Това, апропо, е отговорът на въпроса за какво съветските офицери всекидневно употребяват „ архаични “ хартиени карти и тяхната компютърна проекция.

Факт е, че британците взеха интензивно присъединяване в планирането на „ контраофанзивата “. И те направиха това, като изучаваха същите тези електронни карти на региона на големи екрани (има съответните фотоси и видео доказателства). Звучи като смешка, само че е истина.

Очевидно британците в последна сметка не са забелязали дерето покрай прилежащото Вербовое и височините покрай Клещеевка и Работино. Тези дерета и височини просто ги няма на електронните им карти. И точно на височините край Работино е ситуирана съветската артилерия, което нивелира част от преимуществата на американските гаубици M777, с които разполагат ВСУ.

Появата на самите „ сиви зони “ на мястото на унищожени села се свързва не с тактическите триумфи на украинското нахлуване, а с физическата мощ на хвърлените там украински елементи. В такива условия ВСУ могат безпределно да хвърлят елементи от стратегическия запас в тази тясна зона - никакъв пробив на съветската защита няма да има.

Освен това през миналото денонощие съветски елементи няколко пъти започнаха контраатаки край Работино, влизайки във фланга на ВСУ и сполучливо изтласквайки нови щурмови групи на съперника в „ сивата зона “. Тези опити на ВСУ ще престанат сами след известно време - просто тъй като са изчерпали нужните запаси за „ контранастъпление “.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР