Враждуващите през цялата предизборна кампания кандидати на ВМРО и Атака

...
Враждуващите през цялата предизборна кампания кандидати на ВМРО и Атака
Коментари Харесай

Двучленната група на "Атака" се разцепи в общинския съвет на София

Враждуващите през цялата предизборна акция претенденти на Вътрешна македонска революционна организация и " Атака " в последна сметка ще образуват обща група в новия Столичен общински съвет, оповестява вестник " Сега ". Четиримата съветници от партията на вицепремиера Красимир Каракачанов и съпартиецът на Волен Сидеров - Борислав Иванов, ще се записват като най-малката групировка в новия СОС.

Самият Сидеров обаче ще остане отвън нея и ще участва на съвещанията като самостоятелен общински консултант.

" Атака " и Вътрешна македонска революционна организация бяха в една група и в предишния съвет, която се споделяше " Патриоти за София " и също се състоеше от петима души. Съгласно към момента настоящия устав на СОС това е минималният брой съветници за образуването на група.

Формациите се употребяват с известни привилегии като да вземем за пример право на механически секретар, който работи на цивилен контракт със Столичната община и получава 80 на 100 от заплатата в администрацията. Димитър Антов от Вътрешна македонска революционна организация удостовери пред " Сега ", че групата му ще одобри Иванов от " Атака ", а Сидеров ще остане отвън нея. Като причина той уточни, че евентуално водачът на " Атака " не желае да е в една групировка с представители на Вътрешна македонска революционна организация. Решението за сформирането на групата ще бъде импортирано и гласувано на съвещанието на СОС във вторник.
По двама представители на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и " Демократична България " и по един на Вътрешна македонска революционна организация, " Атака " плюс самостоятелният Борис Бонев ще вземат участие в комисията, която ще работи за изработването на новия устав на СОС. Това е решено още на председателския съвет на новия общински съвет. Конкретните имена на участниците в нея ще бъдат разисквани в понеделник.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР