Връх Шипка е символ на единството на българите, каза пред

...
Връх Шипка е символ на единството на българите, каза пред
Коментари Харесай

Димитър Главчев: Шипка е място, символ на националното обединение

Връх Шипка е знак на единството на българите, сподели пред публицисти ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев. Той се включи в пешеходен поход от с. Шипка до връх Шипка в Стара планина по случай 140-годишнината от Шипченската епопея през Руско-турската освободителна война от 1877 - 1878 година
„ Реших да съпреживея случилото се преди 140 години и по този метод да се преклоня пред паметта на героите, които са дали живота си за свободата на България. Това беше причина да се включа в един от лъчовете на туристическия поход до Паметника на свободата на връх Шипка “, изясни Главчев. Той дефинира връх Шипка като знак, като място, където би трябвало да покажем националното обединяване. Когато има национални дела е хубаво да се сплотяваме, с цел да вървим напред като народ и страна, сподели още ръководителят на Народното събрание. „ В подстъпите на този връх се срещат две империи – съветската и османската. Опълчението ни се е присъединило задоволително интензивно, въпреки и 4-5 пъти по-малобройно от османската армия “, сподели Димитър Главчев.
„ Връх Шипка е знак на единството на българите и знак на респект към съветски, украински, полски, словенски финландски и други военни, които са починали за свободата на България “, добави той, представен от организация Фокус.
По думите му българо-руските връзки имат богата история - минавали са през доста положителни интервали и през не толкоз положителни, само че по традиция връзките сред България и Русия са положителни, защото има обща основа - историята. Главчев изрази вяра връзките сред България и Русия да се развиват в още по-добра посока и добави, че страната ни желае да има положителни връзки с всяка една страна.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР