Враговете на Русия отлично съзнават, че православието я крепи дори

...
Враговете на Русия отлично съзнават, че православието я крепи дори
Коментари Харесай

Вартоломей руши православието, иска да е папа

Враговете на Русия чудесно осъзнават, че православието я крепи даже в най-тежки времена


Гръцкият свещеник Клавритски и Егалийски от Еладската православна черква укори Константинополския патриарх Вартоломей, че е престанал да бъде поръчител за църковно единение и бърка като счита да даде автокефалия (самовъзглавяемост) на Украинската черква. „ На вратите ни тропа нов църковен разкол…, ситуацията в църквата става изключително трагично “, споделя той. А в западните области на Украйна фашизоиди към този момент разрушават храмове на каноничната Украинска православна черква, бият вярващите, прогонват свещениците.Десетки са сходните случаи.

През 1989 година американският политолог и държавен чиновник Збигнев Бжежински написа: „ След рухването на комунизма на Изток единственият наш зложелател остана Православието “. Хитлер е желал във всяко съветско село да има свое поверие. Войната против Руската православна черква (РПЦ), водена от епохи от католическа и протестантска Европа, пламна с нова мощ. Този път интервенцията е под предводителството на Съединени американски щати и както постоянно е било преди, още веднъж на съпределната украинска територия и с директното подпомагане на сякаш православния Вартоломей.

Константинополският патриарх има малко общо както с православните нации, по този начин и с обичайното православие. Турски жител, офицер от турската войска е той. Обучаван в католически центрове на икуменизъм, т. е. на скрито послушание на православието на Ватикана, което съгласно него е бъдещето на цялото християнство. Този Бартоломео за католиците проповядва глобалистките си възгледи, изповядва основните демократични евроатлантически полезности. Почти всички белези на разколник и еретик, поради настоящето му държание.

Либерализмът е пикантен зложелател изобщо на християнството, исторически факт. В наши дни либерализацията на католицизма го направи беззащитен пред ислямската злина в Европа. В Турция Вартоломей има доста малко паство,мнозинството енориаши са в Канада и Съединени американски щати. Затова е празно от действително наличие названието му „ Вселенски “, отживялост е. Няма я Византия, няма го Вторият Рим, византийското духовно завещание е поето от Третия Рим – Русия. Патриархът в Истанбул е „ пръв сред равни “, право да дава самовъзглавяемост има Всеправославен събор.

Вартоломей няма това право, само че си го присвоява, по едно и също време притискан и окуражаван от Вашингтон. Англо-американският център води международна война за опазване на хегемонията си – хибридна, студена, икономическа, идеологическа, осведомителна – който както желае да си я назовава. Срещу другата част на света, а основен прицел на настъплението още веднъж е Русия заради големия й капацитет за опозиция. През 1448 година по заповед на княз Василий II митрополитът на Русия е определен от събор на съветските архиреи, а не е посочен от Констаниполския патриарх.

Оттогава е независимостта на РПЦ, наследница на православната черква на Киевска Рус. Която пък е основана от български свещеници в края на IX в. Патриарх Кирил през март т. година призна, че без БПЦ нямаше да я има и Руската. Иначе нямаше да служат и приказват на нашия език, а на гръцки. Отдавна е време РПЦ да вади документи за българския си генезис, има ги доста в съветски държавни и манастирски складове. натам и към други православни страни са изнесени големи масиви с архиви след завладяването на България от османците, доста са непокътнати.

През април т. година президентът на Украйна Петро Порошенко насочва публично Обръщение към Константинополския патриарх да даде томос (отрязък, част, том, в тази ситуация церемониален църковен указ) за автокефалия на Украинската православна черква. Обръщението е подкрепено от Върховната Рада – Народното събрание, както и от йерарсите на две от трите тамошни православни църкви. Синодът в Истанбул стартира процедура в тази посока, наподобява иде тирада за основаването на нова Украинска черква, на различно православие.

Вартоломей побърза да назначи „ в границите на процедурата “ за свои екзарси в Киев двама архиепископи, надлежно от Съединени американски щати и Канада. Представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Сам Браунбек даде знак, че поддържа „ напъните на украинското държавно управление и духовенство по отбраната и прокарването на религиозните свободи “. Дъщерната на Московската патриаршия украинска черква обаче има в страната доста по-голямо паство и то върху повече територия. Неизбежно ще стартират конфликти на верска основа, там и без тях пламти революция.

Това е тактическата цел на тази интервенция. В услуга на стратегическата– да се предизвика Москва към директна военна експанзия в Украйна, която задача четири години марионетките в Киев не съумяват да изпълнят. За Вашингтон и Лондон в хибридната война против Русия такова развиване е изключително нужно. Идват също така президентски избори, рейтингът на Порошенко е трагично невисок, много рисковано е тази власт да се окаже сменена от откровени фашисти. Според първия президент на Украйна Кравчук, страната е в систематична и всестранна рецесия.

Враговете на Русия чудесно осъзнават, че православието я крепи даже в най-тежки времена. Александър III завещава на сина си Николай II да „ пази РПЦ, тя нееднократно е спасявала Русия “. Дори при аления гнет на Троцки и Ленин, организирали лудо избиване на свещеници и дивашко навсякъде рушене на храмове и манастири. Сталин обаче, имайки семинаристко обучение, чудесно е разбирал вредата от такава политика за страната. Още през 1923 година разпорежда да се спре тази процедура, защото измежду народа „ преследването единствено укрепва религиозните убеждения “.

На 3 юли 1941 година в обръщението си към народа след нападението на Германия той употребява признатото в православието послание „ братя и сестри “. През зимата над обкръжената Москва аероплан прави обиколка с чудотворната Тихвинска икона на Божата майка. Още в първите дни на контранастъплението Тихвин е освободен. През 1942 година с иконата на Казанската Богородица по този начин е обиколен Сталинград, по-късно и обсадения Ленинград. В интервала 1944-1948 година са отворени стотици храмове, съвсем всички свещеници са освободени от лагерите.

Било е време Синодът в Истанбул да е под руско въздействие. През март 1945 година хилядолетната БПЦ получава томос с подписа на патриарх Вениамин I за анулация на схизмата от 1872 година Днес Вартоломей се кланя другаде, напира да го признаят за православен папа, а не да е „ пръв сред равни “, както е до момента. Тук явно не скланят, по тази причина през 2015 година в София се държа безобразно, накърни самовъзглавяемостта на БПЦ, като назова патриарха ни свещеник. Сърдит, явно, че първата публична аудиенция на Неофит през 2013 г.не беше в Истанбул, а в Москва.

Посещението на Вартоломей не беше по покана на нашия Свети синод, без такава той изобщо не трябваше да идва. Докараха го група деятели на непознато въздействие и производителят на архонти скандалният архимандрит Дионисий. За да го награждава с медал епичният безхаберник Плевнелиев и да си шушне с него „ на четири очи “.Подобни хорица през 1992 година провокираха ерес в БПЦ, биха свещеници, превземаха храмове, 10 синода желаеха да има. БПЦ се оправи с заплахата, имаме вяра, че в този сериозен за православието интервал ще откри точното държание.

Добре най-малко, че министър председателят Борисов преди три години прояви здрав разсъдък и не одобри обидилия църквата ни Истанбулски „папа“. Изтрил от съзнанието си думите на Свети Йоан Златоуст, че „ Най-гибелно от всичко е да разделиш Църквата, даже мъченическа кръв не може да измие този грях “. И подтикващите го към гибелния грях не са отчели думите на президента си Тръмп в Организация на обединените нации, че „ Отхвърляме идеологията на глобализма… Съединени американски щати няма да споделят на другите страни по какъв начин да работят, да живеят и на кого да се покланят “. Война е. Крайно рискова за православието и за България.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР