Връчването и връщането веднага от колегите от ИТН е абсолютно

...
Връчването и връщането веднага от колегите от ИТН е абсолютно
Коментари Харесай

Корнелия доволна, че Радев не е дал мандата на БСП

" Връчването и връщането незабавно от сътрудниците от Има Такъв Народ е безусловно разумно деяние. Всички се обединихме към това, че този парламент е привършен и не може да има държавно управление и болшинство. Това, че не го получихме ние, също е нещо разумно и естествено, тъй като авансово декларирахме и обществено, и при президента Радев на консултациите, че не го желаем, няма да се опитваме да вършим болшинство и държавно управление и той се съобрази с това наше мнение " - по този начин лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява връчването на третия мандат за сформиране на държавно управление на " ИТН ".

Досега постоянно президентът го е връчвал на Българска социалистическа партия. Тази заран в 08,00 часа от прессекретариата на президентството оповестиха, че мандатът ще бъде връчен на Има Такъв Народ в 11,00 часа.

" За пръв път авансово споделяме: " Не ни го давайте, господин президент. Има Такъв Народ обявиха: " Като ни го дадат, ще го върнем ". Има лека разлика, тъй че дано да не търсим конспирация тук ", отговори тя на увещание, че Има Такъв Народ също не са упорствали да получат мандата. Готовност за договаряния показаха единствено от " Възраждане ", които даже имат подготвен кабинет.

Нинова призна, че е сюрпризирана от думите на Бойко Борисов, че няма да разреши ръководителят на Народното събрание Росен Желязков да не бъде определен за длъжностен министър председател, както и че " същински се надява " Радев да не се спре на ръководителя на Сметната палата Димитър Главчев, защото са свързани с ГЕРБ.

" Когато ГЕРБ поддържаха тези промени в конституцията, знаеха, че господин Желязков и господин Главчев са от ГЕРБ и са на тези позиции и в този лист. Тогава гласоподаваха " за ", в този момент споделя: " Не, недейте ", само че типично за Борисов - заран, обед и вечер да си сменя позицията ", разяснява Нинова.

И тя като Има Такъв Народ се въздържа от препоръки към президента кого да избере за длъжностен министър председател. Радев към този момент разгласи, че още през днешния ден стартира самостоятелни срещи с кандидат-премиерите. Той към момента не е изпратил предложения за съвещания на парламентарните групи, както е съгласно новата конституция - той би трябвало да се срещне с тях, с цел да обсъдят служебния кабинет, който ще е по предложение на служебния министър председател. Първо обаче Радев би трябвало да се срещне с претендентите за поста и да избере един от тях.

" Не чакаме конституционна рецесия, чакаме разсъдък, разговор, президентът да реши какво да вършим от тук нататък и да се готвим за избори ", съобщи Нинова. Преди нея и Радев, и Има Такъв Народ намекнаха, че евентуално се задава конституционна рецесия.

Тя още веднъж настоя за избори 2 в 1 на 9 юни, с цел да се спестят пари от организацията на избор в две поредни седмици.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР