Връчихме писмо чрез чешкия посланик до премиера на Чехия Бабиш

...
Връчихме писмо чрез чешкия посланик до премиера на Чехия Бабиш
Коментари Харесай

БСП започва подписка за спиране на сделката за ЧЕЗ


Връчихме писмо посредством чешкия дипломат до премиера на Чехия Бабиш за позицията на Българска социалистическа партия за продажбата на ЧЕЗ. Ние сме за това страната да има надзор върху този бранш. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, представена от БГНЕС. Задаваме и въпроси към чешкото държавно управление с очакване за отговори спазено ли е чешкото законодателство, какви гаранции са дадени, от кои банки, от кои офошорни компании са се заели по договорката. ЧЕЗ изпълнило ли е изискванията да предизвести българското държавно управление за договорката, съобщи Нинова.

Отговорността за случилото се не е на държавното управление на Чехия, а на държавното управление на България и персонално на Борисов. Вчера министър председателят беше компрометиран в неистина и от чешкия министър председател, което е безусловно неприемливо, акцентира Нинова. Ще се обърнем към българския или чешкия съд, само че с цел да го създадем започваме подписка в страната от български жители, клиенти на ЧЕЗ, които могат да се конституират в дело като трета заинтригувана страна. Обръщаме се към тези хора, който е склонен да събере подписка, да внесем групов иск в съдилищата на Чехия или България и да желаяме от съда прекъсване на договорката.

От на следващия ден започваме подписката в цялата страна. Целта ни е прекъсване на договорката, започване на процедура изначало, кандидатстване от страна на българската страна наедно с други купувачи за закупуване активите на ЧЕЗ-България. Важно е за националната сигурност, сподели още Нинова.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР