Врачанското училище „Христо Ботев“ раздаде таблети за дистанционно обучение на

...
Врачанското училище „Христо Ботев“ раздаде таблети за дистанционно обучение на
Коментари Харесай

Врачанско училище послуша Бареков, раздаде таблети на децата

Врачанското учебно заведение „ Христо Ботев “ раздаде таблети за отдалечено образование на децата тъкмо по апела на Николай Бареков, който журналистът насочи преди време като мярка за подкрепяне на фамилиите с възпитаници у дома.

Десетки възпитаници, които не са имали условия да организират часовете си вкъщи в електронна среда, към този момент разполагат с нужните средства. Това заяви в обществените мрежи шефът на школото Виктор Кръстев, представен от „ Монитор”.

„ Вече всички 918 възпитаници в СУ „ Христо Ботев “ ще разполагат с устройства и ще вземат участие интензивно в образованието в електронна среда “, съобщи шефът. Таблетите, които децата са получили са учебни и са част от оборудването на профилираните кабинети по история, география, биология и химия.

Тъй като в изключителното състояние те не се употребяват, управлението на школото е взело решение да подкрепи децата от обществено слаби фамилии. Освен постоянните образователни занятия, онлайн не е спирало и образованието на децата със специфични просветителни потребности, с които работят ресурсен преподавател логопед и психолозите на СУ „ Христо Ботев “.

През актуалната неучебна седмица учебното заведение е провело занимания с екологична, здравна и патриотична устременост, гражданско обучение и кариерно развиване. Темите са съобразени с възрастта и ползите на децата. Не са спирали да се организират и онлайн спортни действия.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР