Врачанско семейство има нужда от подкрепата на добри хора, за

...
Врачанско семейство има нужда от подкрепата на добри хора, за
Коментари Харесай

Апел: Да помогнем на едно врачанско семейство да види детето си здраво

Врачанско семейство има потребност от поддръжката на положителни хора, с цел да може да види детенцето си крепко, научи BulNews.bg.
Малката Цвети е на годинка и 4 месеца, доносено бебе, което при раждане се задушава и това има своите последици. Крайната диагноза е левостранна хемипареза. Цвети не може да употребява лявото краче и лявата ръчичка и не може да седи и проходи като всички здрави деца на нейната възраст.
Веднага след определяне на казуса, стартира рехабилитация. Семейството всеки ден пътува до София, само че процедурите не дават стремежи резултат. Тогава родителите на дребното момиченце отиват в клиника в Турция. Цвети посещава два пъти рехабилитация там и напредъкът е огромен.
Но... заделените пари свършват. Всичко, което фамилията може да продаде и употребява, е направено..
В момента Цвети върви на рехабилитация във Враца и в дома й идва рехабилитатор. Напредък обаче има единствено от метода на лекуване в Турция. Семейството вижда, а и от клиниката твърдят, че Цвети ще се оправи, само че би трябвало постоянен курс там, с цел да проходи.
Родителите са напълно покрай фантазията си, само че без финансова опция тя е неосъществима. Новата година фамилията посреща с една единствена вярата – детенцето им да получи късмет за естествен живот.
С един постоянен курс на рехабилитация в Турция за към 6 месеца Цвети може да успее да се възвърне. Една процедура в Турция е с дълготрайност един час, като се вършат общо 2 дневно. Цената е 350 турски лири. Тоест за ден рехабилитация са нужни 700 лири. Курсът на лекуване е две седмици в месеца, което е към 7 000 лири или за месец са нужни 3 500 лв.. За 6 месеца сумата е 21 000 лв..
„ Ангели на положителното, имаме идея, в която ви молим за помощ! Помощ, по този начин нужна, с цел да може едно малко слънчице да има късмет за естествен живот. Колко малко е належащо, а какъв брой е надалеч задачата, когато към този момент си изразходил всичко, което имаш. И виждаш, че има прогрес, а би трябвало да спреш, тъй като не можеш да си позволиш рехабилитация, там където ти дават вяра за детето ти… “, пишат близки на фамилията, които са подели благотворителна акция в помощ на Цвети.
Семейството търси помощ единствено и само за терапиите. За другите разноски ще оказват помощ родителите и най-близките им другари.
„ Призоваваме ви, дано дружно да подадем ръка на Цвети и нейното семейство и да станем част от чудото едно дете да проходи “, молят положителните хора.
Всеки, който има опция да помогне, може да подари своята милостиня на следната банкова сметка:
Банка ДСК
Титуляр
Цветозара Данаилова Йорданова
IBAN:BG75STSA93000024933075
STSABGSF
Тел: 0899571714 /Галина Величкова-майка/
Град Враца
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР