Врачанският парламент одобри сключването на партньорско споразумение между Община Враца

...
Врачанският парламент одобри сключването на партньорско споразумение между Община Враца
Коментари Харесай

Тубдиспансерът във Враца ще кандидатства с проект „Разширение и ремонт на инсталации за медицински газове“

Врачанският парламент утвърди сключването на партньорско съглашение сред Община Враца и Министерство на здравеопазването, по отношение на подготовка и осъществяване на планово предложение по процедура „ Мерки за справяне с пандемията “, по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година
Министерство на здравеопазването е несъмнено за съответен бенефициент по въпросната процедура, която цели обезпечаване на опция за подкрепяне въвеждането на характерни ограничения за готовност на вложенията в системата на опазването на здравето, в отговор на разпространяването на COVID-19. Допустимите действия по процедурата са ориентирани към обезпечаване на поддръжка за болничната мрежа, посредством реорганизация, планиране и ремонтни действия за отделяне на изолирани структури за лекуване на пациенти с COVID-19 към лечебни заведения, обезпечаване на здравно и немедицинско съоръжение за структурите, основани за лекуване и грижи за пациенти с COVID-19, повишение потенциала на центровете за трансфузионна хематология за диагностика на COVID-19 и внедряване на телемедицина с оглед съкращаване на контактите на инфектираните с ковид пациенти при приемане на медицински грижи.
Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 129 271 258,60 лв. (66 095 345,00 евро), като възможни сътрудници са общини и/или общински лечебни заведения.
Във връзка с подготовката на планово предложение от страна на Министерството на здравеопазването и осъществяване на условията за допустимост, посочени в Насоките за кандидатстване от страна на Управляващ орган на Оперативна програма “Регионално развитие”, са създадени критерии за включване на лечебни заведения за болнична помощ, които бяха оповестени на интернет страницата на Министерство на здравеопазването. Въз основа на тези критерии са избрани 133 лечебни заведения с държавно и общинско присъединяване в капитала, които са разпределени в три групи. Като лечебно заведение, част от група 2, е включена и Специализирана болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести - Враца /СБАЛПФЗ - Враца/ ЕООД. През месец юни 2021 година, в отговор на писмо от Министерство на здравеопазването, „ СБАЛПФЗ - Враца “ ЕООД е предоставила планово предложение „ Разширение и ремонт на съоръжения за медицински газове “, на стойност 104 709.60 лева с Данък добавена стойност за осъществяване на действия, ориентирани към отделяне на изолирани структури за лекуване на пациенти с COVID-19, съпроводено от нужните документи, според условията на Насоките за кандидатстване. Предложението е съобразено с допустимия финансов запас, избран от Министерство на здравеопазването.
С писмо от Министерство на здравеопазването до Община Враца, в качеството й на принципал на „ СБАЛПФЗ - Враца “ ЕООД, беше отправена покана за включване на локалната администрация, като сътрудник на Министерството на здравеопазването в подготовката и осъществяването на плановото предложение, което се приготвя и ще бъде подадено по процедура „ Мерки за справяне с пандемията “ по Оперативна програма “Регионално развитие”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР