Врачанският окръжен съд взе решения по две въззивни наказателни от

...
Врачанският окръжен съд взе решения по две въззивни наказателни от
Коментари Харесай

Тикнаха в затвора мъж от Врачанско, заплашил с убийство баща и дъщеря

Врачанският областен съд взе решения по две въззивни наказателни от общ темперамент каузи, водени против еднакъв обвиняем – И. С. Р. И по двете каузи той е оспорвал първоинстанционните решения на Районен съд – Мездра.
По първото наказателно от общ темперамент дело подсъдимият е приет за отговорен в това, че на 4 март 2018 година в с. Долна Кремена, в региона на автобусната спирка, се е заканил с ликвидиране на Т. Р. В. с думите „ ще те убия, теб и татко ти, да забележим майка ти за кого ще реве “ и заканването е провокирало у нея състоятелен боязън за реализирането му. Врачанският областен съд удостовери присъдата, издадена от Районен съд – Мездра, която е две години и шест месеца „ отнемане от независимост “ при първичен непоколебим режим на изтърпяване на наказването. Подсъдимият ще заплати и 3 000 лв. неимуществени вреди на Т. Р. В.
Второто наказателно от общ темперамент дело, по което има издадена присъда от Районен съд – Мездра против И. С. Р. е за това, че в изискванията на повторност е съхранявал три кубика нелегално придобит от другиго дървен материал. Със свое решение врачанският областен съд преквалифицира действието в по-леко и понижи наказванията, наложени от Районен съд - Мездра от една година на четири месеца "лишаване от независимост " при непоколебим режим. Променен е и размерът на наложената му санкция в интерес на страната - от 5 000 на 1 000 лв..
Решенията на Врачанския областен съд и по двете каузи са дефинитивни.
Предстои районният съд в Мездра да извърши кумулиране на наказванията. Такова има в случаите, когато две или повече закононарушения са осъществени преди да има влезнала в действие присъда за кое да е от тях. При кумулацията се постанова най-тежкото всред избраните санкции. Възможно е също съдът да усили размера на избраното най-тежко наказване. Тогава се дефинира наказване, чийто размер е най-вече с една втора по-голямо и не надвишава сбора на обособените санкции, нито оптималния размер, очакван за съответния тип наказване.
Съдебното произвеждане за кумулация може да се инициира, както по предложение на прокурора, по този начин също по молба на наказания или да се извърши служебно от съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР