Врачанският окръжен съд приключи с решения три търговски дела на

...
Врачанският окръжен съд приключи с решения три търговски дела на
Коментари Харесай

Топлофикация осъди за 200 бона врачанската болница

Врачанският областен съд завърши с решения три търговски каузи на „ Топлофикация – Враца “ ЕАД против МБАЛ „ Христо Ботев “ АД – Враца. Съдът призна за открито, че врачанската многопрофилна болница дължи на топлофикационното сдружение общо 200 681 лева Сумата е цената на употребяваната и незаплатена от здравното заведение топлинна сила за интервала от 1 ноември 2018 година до 31 март 2019 година в това число. Освен употребената топлинна сила, болничното заведение ще би трябвало да заплати държавните такси и разноските по делата, законната рента върху дължимите суми и обезщетение върху забавените заплащания.
Ръководството на МБАЛ „ Христо Ботев “ – Враца и по трите каузи е оспорило напълно исковите искания. В хода на правосъдното разследване обаче са събрани писмени доказателства, назначени и изслушани са съдебно-счетоводни и механически експертизи. Събраните доказателства и заключенията на специалистите не са били оспорени от страните по делото и са признати от съда като справедливи и способени.
Решенията на Врачанския областен съд не са дефинитивни и могат да се апелират в законоустановения период пред Софийския апелативен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР