Врачанският окръжен съд постанови присъда от две години и шест

...
Врачанският окръжен съд постанови присъда от две години и шест
Коментари Харесай

Осъдиха мъж на 2.5 г. затвор, убил човек при катастрофа

Врачанският областен съд постанови присъда от две години и шест месеца „ отнемане от независимост “ за подсъдимия Е. Ц. Той бе приет за отговорен в това, че на 19 ноември предходната година на изхода на Мизия е предизвикал злополука, при която е умрял човек. Е. Ц. е бил с лекия си автомобил „ Форд Мондео “, когато изгубил надзор над ръководството и блъснал „ Фолксваген Поло “. При злополуката е умрял 24-годишният М. И. от село Галово, който е бил пасажер в „ Фолксваген "-а “ С него се е возил 42-годишният М. М. от същото село, като той се разминал със междинна телесна щета.
След случая подсъдимият е направил всичко, зависещо от него, с цел да окаже помощ на потърпевшите и това е дало съображение на съда да му наложи по-леко наказване.
„ Снегоринът, който идваше насреща ме засече - дъската му беше в нашата лента за придвижване. За да избегна челния удар с него, минах по-вдясно. Навих кормилото на дясно и гумите стъпиха в снега в профил и изгубих надзор над ръководството на автомобила. Колата се завъртя и навлезе в насрещното платно, зад снегорина. Бях се разминал със снегорина, когато колата стана неуправляема и тогава последва удар с другия автомобил в насрещната за мен лента. След злополуката помогнах на всички момчета да ги изкарам от колата. Заедно сме отраснали с умрялото момче и доста скърбя за станалото “ – изясни в правосъдната зала подсъдимия.
Делото протече при изискванията на съкратеното правосъдно разследване, като Е. Ц. призна всички обстоятелства и условия от обвинителния акт. Съдът отсрочи осъществяването на наложеното му наказване за период от четири години. За четири години подсъдимият ще бъде лишен от правото да ръководи МПС. Той също ще би трябвало да заплати направените разходи в досъдебното произвеждане и в правосъдната фаза.
Присъдата на Окръжен съд – Враца не е дефинитивна. Тя предстои на обжалване или митинг в законоустановения период пред Апелативен съд – София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР