Врачанският окръжен съд постанови да бъде взета мярка за неотклонение

...
Врачанският окръжен съд постанови да бъде взета мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Пияната шофьорка, убила момче на пътя, се оказа учителка. Съдът я пусна срещу 3000 лв.

Врачанският областен съд постанови да бъде взета мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 3000 лв. по отношение на 39-годишната Весела В., която блъсна и умъртви на място 17-годишен велосипедист в белослатинското село Търнава, оповестиха от пресцентъра на съда.

 Пияна шофьорка умъртви 17-годишен велосипедист край Бяла Слатина Виж още

Жената, която се оказа, че е учителка в Бяла Слатина, е привлечена като обвинена за това, че на 29 юни при ръководство на лек автомобил " Ауди " А4 е нарушила разпоредбите за придвижване: управлявала е колата под влияние на алкохол, а точно с централизация на алкохол 1.05 промила в издишания въздух и не е направлявала непрестанно транспортното средство, не осъществявайки зрителен надзор върху пътното платно, в резултат на което с предната дясна част на автомобила е блъснала в задната гума движещият се пред нея 17-годишен велосипедист Габриел К. от село Алтимир и по несъобразителност е предизвикала гибелта му.

Съображенията на съда са, че във връзка с обвинената В. В. е налице единствено една от кумулативните предпоставки за взимане на най-тежките ограничения за неотклонение - задържане под стража или домакински арест, а точно обоснованото съмнение за съпричастността й към закононарушението, в което е упрекната. Не е налице обаче нито една от двете други предпоставки - заплаха от укриване или от осъществяване на закононарушение.

Съдът също по този начин взе поради това, че се касае за по неволя действие, регистрира чистото правосъдно минало на обвинената, положителните й характеристични данни и това, че би трябвало да се грижи за двете си малолетни деца.

От прокуратурата обаче към този момент оповестиха, че въпреки и да не е осъждана за прегрешения на пътя, учителката от Бяла Слатина има и други нарушавания на Закона за придвижването по пътищата.

17-годишният Габриел, който родом е от Алтимир, е живеел със 70-годишната си баба в Търнава, която се грижела за него, защото майка му живее и работи в чужбина. Той се прибирал от работа с велосипеда си, когато бил затрит от колата на Весела В. Негови близки излязоха на митинг с искане за заслужено наказване за шофьорката.

Определението на Врачанския областен съд не е дефинитивно, а предстои на обжалване или митинг в тридневен период пред Софийския апелативен съд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР