Врачанският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура –

...
Врачанският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура –
Коментари Харесай

18 месеца затвор за 17-годишен, изтеглил пари от чужда сметка

Врачанският областен съд утвърди съглашение, реализирано сред Окръжна прокуратура – Враца и служебния бранител на 17-годишен юноша, който се призна за отговорен в това, че е изтеглил пари от непозната банкова сметка.
На 18.09.2018 година от банкомат в Козлодуй, благодарение на непозната банкова карта, той на четири пъти изтеглил общо 1100 лв., без единодушието на титуляра на банковата сметка . Това е закононарушение срещу паричната и кредитна система – член 249 алинея 1, вр. член 26 алинея 1, вр. член 63 алинея 1 т. 3 от Наказателен кодекс. Тъй като е малолетен, наказването му се редуцира на година и половина „ отнемане от независимост “, осъществяването на което се отсрочва с три години, а това е оптималният период за малолетни. Ако в границите на тригодишния изпитателен период, младежът извърши друго закононарушение, то той ще бъде осъден да изтърпи и него, и предходното от година и половина.
Определението на Врачанския областен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване или митинг. От пресцентъра на Окръжен съд  прецизират, че това не е първото закононарушение на момчето, той е осъждан още два пъти, само че на по-леки санкции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР