Врачанският окръжен съд днес произнесе осъдителна присъда спрямо С. Т.

...
Врачанският окръжен съд днес произнесе осъдителна присъда спрямо С. Т.
Коментари Харесай

С условна присъда се размина шофьор, причинил смъртта на моторист при катастрофа във Врачанско

Врачанският областен съд през днешния ден произнесе неоправдателна присъда по отношение на С. Т. Той бе приет за отговорен в това, че на 15.06.2019 година към 9.50 часа в село Манастирище, на нерегулирано кръстовище, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като не е пропуснал движещият се и идващ по равноценен път от дясната му страна Ц. Ц., ръководещ мотоциклет "Хонда 919 ", без регистрационни табели и при последвалия удар сред двете транспортни средства по несъобразителност е предизвикал гибелта му.

Извънредно! Тежка злополука с мотор във врачанско село, има умрял човек

Пострадалият Ц. Ц. от своя страна е съпричинил вредоносния резултат, нарушавайки разпоредбите за придвижване по пътищата – той се движел със скорост от 90.65 км/ч. при позволена такава в обитаемо място от 50 км/ч.
Делото през днешния ден мина в едно съвещание, защото подсъдимият и неговият бранител пожелаха то да се гледа по реда на съкратеното правосъдно разследване - глава 27, член 371 т. 2 от Наказателно-процесуален кодекс. В правосъдната зала подсъдимият призна напълно всички обстоятелства, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и изрази страдание за случилото се.
Определената от съда присъда е 2 години „ отнемане от независимост “, като осъществяването на това наказване е отсрочено за период от 5 години. Подсъдимият е лишен също от правото да ръководи МПС за 2 години. Той ще заплати и деловодните разходи в досъдебното произвеждане в размер на 2054 лева
Присъдата на Врачанския областен съд не е дефинитивна, а предстои на обжалване или протестиране пред Софийския апелативен съд в петнадесетдневен период.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР