Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета най-тежката мярка

...
Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета най-тежката мярка
Коментари Харесай

Тежък удар за Димитър, заклал тъща си във Враца: Съдът му стъжни живота, наказа го жестоко

Врачанският областен съд през днешния ден постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Димитър Иванов, упрекнат в убийството на своята тъща Пепа.

Бруталното закононарушение беше осъществено в нощта против 31 януари в жилищен комплекс „ Дъбника “ във Враца.

Още същия ден полицията арестува мъжа, който живеел на фамилни начала с дъщерята на жертвата. Повдигнато му е обвиняване в съзнателно ликвидиране.

След като взе поради материалите, събрани в досъдебното произвеждане, прегледа доводите, залегнали в настояването на прокуратурата, както и причините на страните, съдът постанови по отношение на 35-годишния Димитър да бъде взета най-тежката мярка за процесуална насила „ задържане под стража “, защото са налице всички, изискуеми от закона материално-правни и процесуално-правни предпоставки за това.

Престъплението, в което мъжът е упрекнат, се санкционира с „ отнемане от независимост “ за период от 10 до 20 години.

Съдът реши, че за обвинения е налице обосновано съмнение за евентуалната му съпричастност към действието, в което е упрекнат, както и че съществуват и двете различни рискове – той да се укрие и да извърши закононарушение.

Определението на Врачанския областен съд предстои на неотложно осъществяване. Определението може да се апелира и стачкува в тридневен период пред Софийския апелативен съд.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР