Врачанският окръжен съд днес не даде ход на съдебното следствие

...
Врачанският окръжен съд днес не даде ход на съдебното следствие
Коментари Харесай

Отложиха делото за убийството във Върбица заради отсъствието на особен представител

Врачанският областен съд през днешния ден не даде ход на правосъдното разследване по наказателно от общ темперамент дело за ликвидиране в село Върбица, по което обвиняем е И. И. Той е упрекнат, че на 30 против 31 август 2018г. в селото, посредством нанасяне на удари по главата и тялото, съзнателно е предизвикал гибелта на живеещата с него на фамилни начала З. Т. (на 31 г.), като действието е осъществено по изключително непосилен за жертвата метод и с особена свирепост.

Обвиняем за жестокото ликвидиране във врачанското село Върбица отива на съд

Причината да не бъде даден ход на делото е отсъствието по уважителни аргументи – заболяване – на особения представител на двете малолетни деца в фамилията, които са конституирани като цивилен ищци и частни обвинители. Особеният представител не е изразил категорично единодушие делото да се гледа в негово неявяване.
В правосъдната зала бе прегледана молбата на подсъдимия да бъде заменен неговият бранител. Основната причина, която е посочена, е разлики в линията на отбраната. Съдът одобри това искане на подсъдимия за основателно. Новият бранител изиска да му бъде обещано задоволително време, с цел да се запознае с делото.
Петчленният състав на Окръжен съд – Враца прегледа постъпилата молба от подсъдимия за изменение на мярката му за неотклонение „ задържане под стража “ в по-лека. Съдът, откакто изслуша мненията на страните и се съобрази със събраните доказателства, остави без почитание това искане на обвинения. Съдът реши, че и към сегашния миг са налице предпоставките за тази най-тежка мярка за неотклонение. Това определение на Врачанският областен съд не е дефинитивно и може да се апелира или стачкува в седемдневен период пред Софийския апелативен съд.
Следващото правосъдно съвещание по делото бе планувано за 5 август.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР