Врачанският окръжен съд днес наложи наказание от три години лишаване

...
Врачанският окръжен съд днес наложи наказание от три години лишаване
Коментари Харесай

3 години затвор на мъж, убил жена си и още един човек при катастрофа във Врачанско

Врачанският областен съд през днешния ден наложи наказване от три години " отнемане от независимост " с оптималния изпитателен период от пет години на подсъдимия Стилиян И. Радков, оповестява Inews.

``
реклама

Съдът го призна за отговорен в това, че на 12.08.2018 година на път в землището на село Добролево, управлявайки лек автомобил " Тойота Корола ", е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като предприемайки изпреварване е навлязъл в лентата за насрещно придвижване, не е обезпечил задоволително разстояние за изпреварване на различен лек автомобил - " Хюндай Соната ", който в този миг се движел в насрещната лента и е провокирал злополука по несъобразителност.

При зародилото ПТП подсъдимият е предизвикал гибелта на повече от едно лице – на водача на другия автомобил А. П. (55 г.) и на пътуващата в " Тойота " -та Геновева  Радкова (56 г.), и е нанесъл пет междинни телесни повреди на Ц. Б. Г., който пътувал в " Хюндай Соната ". Съдът постанови също подсъдимият да бъде лишен от правото да ръководи МПС за период от пет години.
Делото мина при изискванията на съкратеното правосъдно разследване. В правосъдната зала С. И. Р. призна напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт, сподели че се разкайва и изрази своето надълбоко и откровено състрадание към роднините на починалия мъж при злополуката. Той съобщи също, че схваща тяхната болежка, тъй като в тази злополука е изгубил най-близкия си човек – брачната половинка си. " Каквото и решение да вземе съдът – ще го приема " – сподели в умозаключение подсъдимият. Като смекчаващи виновността условия съдът одобри това, че С. И. Р. е с чисто правосъдно минало и няма други прегрешения, свързани с нарушаването на Закона за придвижване по пътищата.
Произнесената през днешния ден присъда на Врачанския областен съд не е дефинитивна и може да бъде обжалвана и протестирана в петнадесетдневен период пред софийския апелативен съд.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР