Врачанският митрополит Григорий бе гост в часа по религия на

...
Врачанският митрополит Григорий бе гост в часа по религия на
Коментари Харесай

Врачанският митрополит изнесе беседа за Страстната седмица пред ученици от Враца

Врачанският митрополит Григорий бе посетител в часа по вяра на възпитаници от Началното учебно заведение “Иван Вазов” във Враца. В първия ден от Страстната седмица той изнесе сказка, в която описа на децата за събитията от последните дни в земния живот на Иисус Христос. Чрез описа учениците схванаха за измяната на Юда, за неправедния съд, за осъждането на Христос и разпъването Му на кръст. С въпроси Врачанският епископ подканяше децата да вземат участие в описа за събитията и те с подготвеност допълваха със своите познания урока. “И дано помним, благи деца, че Иисус Христос пострада на кръста и проля своята кръв за спасението на всички индивиди. Той пристигна, с цел да извърши обещанието, обещано още на Адам и Ева при изгонването им от райската градина, че ще се роди Изкупител. Христос извърши изкуплението на човешкия род” – сподели Врачанският митрополит Григорий.
Учениците схванаха също какво значи думата “възкресение”, научиха и за това, че Иисус Христос възкръснал в третия ден след гибелта Си и ние повече от 2000 години честваме този най-велик ден в човешката история. Денят, в който вратите на парадайса още веднъж се отвориха за индивидите. После владиката им описа и историята за първото алено яйце.
“На всички поисквам щастливо посрещане на Възкресение Христово! Мили дечица, да съумеете да си починете от уроците, да поиграете, само че и да намерите време да отидете в черква, да си запалите свещичка и да се помолите на Господ Иисус Христос” – пожела Врачанският митрополит. Владиката подари на децата от СИП-а по вяра детски молитвеничета и икони на Възкресение Христово.
На открития урок участваха също регионалният шеф Малина Николова и шефът на учебното заведение Таня Георгиева. Областният шеф подари на митрополита “Златна книга на българските икони” във връзка идните празници.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР