Врачанският „Ботев“ загря за шампиона „Лудогорец“ с контрола, в която

...
Врачанският „Ботев“ загря за шампиона „Лудогорец“ с контрола, в която
Коментари Харесай

Ботев /Враца/ победи с 3:1 в контрола Кариана /Ерден/

Врачанският „ Ботев “ загря за първенеца „ Лудогорец “ с контрола, в която победи с 3:1 „ Кариана “ от бойчиновското село Ерден. Срещата се изигра на централния терен на стадион „ Христо Ботев “. След седмица във Враца гостува първенеца на България на старта на новото футболно състезание.
Мачът стартира с двуостри офанзиви, макар сахарската горещина над Враца. Първоначалният порив на гостите беше охладен с две-три безкомпромисни влизания, а Илия Миланов получи и жълт картон от безупречния рефер Николай Малджански след жесток фаул против Цеков.
„ Ботев “ откри резултата в 9-та мин., посредством Петър Атанасов. Щурмовакът трансферира технично с глава вратаря Павел Станев след майсторско центриране на Данел Генов отдясно.
До почивката се запомниха няколко рискови пробиви на португалеца Педро Лагоа, който разнищи лявата зона на „ Кариана “. Ботев опита да удвои преднината си с удари на Генов в 19-та мин. и на Миланов в 25-та мин.
„ Кариана “ отвърна с шут на Георги Търтов в 21-та от фаул, който не затрудни Красимир Костов. Секунди по-късно Евгени Игнатов от упор не откри път към мрежата на врачани при най-чистото състояние за гостите преди почивката.
Между 25-та и 35-та мин. Атанасов, Генов и Н`Диайе нямаха късмет да осъществят ново попадение.
През втората част бяха направени промени и в двата състава.
В 57-та мин. Търтов нахлу рисково и в случай че не беше самоуверен шпагат на Н`Диайе можеше да настъпят процлеми за Митов. Минута по-късно Домовчийски се засуети пред вратата на гостите и пропусна добра опция.
В 61-та мин с цената на жълт картон Н`Диайе спря пробив на Търтов, само че в 70-та мин. нападателят се измъкна, финтира вратаря Митов и от близко опъна мрежата за 1:1.
Атанасов още веднъж възвърне преднината на врачани с технично осъществяване в 77-та мин. с втория си гол в мача, а по-късно беше заменен.
Резервата Ненов изтормози в последните минути гостите. В 84-та мин. се размина с топката след прострелно центриране на Буров отляво. Преди това негов шут бе избавен от Станев.
В 88-та мин. юношата на „ Левски “ Ремзи Реми вкара третия гол в мрежата на „ Кариана “ след хубаво двойно подаване в сърцето на защитата на гостите.
За „ Ботев “ започнаха: Костов, Миланов, НДиайе, Керчев, Зехиров, Буров, Гаджев, Педро, Генов, Домовчийски и Атанасов /сред запасите бяха записани: Митов, Реми, Станисавлевич, Йотов, Маринов, Василев/.
За „ Кариана “ в мача играха: Станев, Дичев, Иванов, Николов, Цолов, Мичев, Предов, Ничев, Търтов, Игнатов, Цеков /резерви: Весков, Пиеров, Отанасов, Казарото, Мендели, Дамянов, Г. Илиев, Хр. Илиев/.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР