Врачанските кандидат осиновители масово отказват да приемат в сърцата и

...
Врачанските кандидат осиновители масово отказват да приемат в сърцата и
Коментари Харесай

Врачански семейства масово отказват да осиновят дете заради психично болната му майка

Врачанските претендент осиновители всеобщо отхвърлят да одобряват в сърцата и домовете си красиво ангелче на към 2 години, поради психологично болната му майка, научи организация BulNews. Това е следващата безумна обстановка, в която изпадат обществените при търсене на подобаващи осиновители за изоставените деца в региона.
„ Усилено търсим осиновители за малко красиво и крепко българче. Детето е доста хубаво, отзивчиво и лъчезарно “, показа директорката на обществената работа Мария Търнавска.
Причината за отводите на 3 фамилии до тук е, че майката на детето е с психологично заболяване и детето се води с тежка фамилна обремененост. Когато претендент осиновителите схванат за казуса завчас се отхвърлят, добавя Търнавска.
В околните дни следва нови трима претендент осиновители да се срещнат с хлапето и да научат повече за него, като се чака и те да се откажат да го осиновят.
„ В момента детето се гледа от приемно семейство, което интензивно спомага то да бъде осиновено. Трябва да подчертая, че няма никаква гаранция, че щом майката е с душевен проблеми и детето ще ги има. Няма подобен лекар, който да подсигурява, че едно дете ще страда от същото заболяване като родителите си. То може да се окаже с устойчива душeвност и да няма никакви проблеми. Хората би трябвало да знаят това, а не да се отхвърлят с лека ръка “, безапелационна е Търнавска.
Ако детето не бъде осиновено в региона или страната, то ще бъде обещано за интернационално осиновяване, което незабавно ще се случи, тъй като по думите на обществените чужденците нямат такива терзания, като родните кандидат-осиновители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР