Врачанската окръжна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт

...
Врачанската окръжна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Съдят шофьор, убил пешеходка

Врачанската окръжна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против 30-годишния В.Ц., притеглен към наказателна отговорност за провокирана от него злополука, довела до гибелта на пешеходка.

През януари т. година мъжът управлявал лек автомобил „ Пежо “, във Враца. На кръстовището на бул. „ Втори юни “ и ул. „ Кръстьо Бързаков “ той нарушил разпоредбите за придвижване, като при осъществяване на маневра завиване на ляво не пропуснал пресичаща пешеходната пътека С.Д. Вместо това лидерът ускорил придвижването на автомобила.

Жената била ударена с предната част на управлявания от В.Ц. автомобил, в резултат на което паднала. За случая бил подаден сигнал на телефон112. Пострадалата била превозена до болнично заведение. Въпреки извършеното лекуване, С.Д. умряла. Според заключението на съдебномедицинската експертиза, повода за гибелта на потърпевшата е в директна причинна връзка с откритите травматични увреждания, получени вследствие на конфликта с колата напътя.

Водачът В.Ц. е имал опция да предотврати удара посредством прекъсване на автомобила, само че закъснялата му реакция довела до настъпване на пътнотранспортното произшествие.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР