Врачанската областна болница отново е пред заплахата да бъде затворена,

...
Врачанската областна болница отново е пред заплахата да бъде затворена,
Коментари Харесай

Врачанската болница отново е пред затваряне

Врачанската регионална болница още веднъж е пред опасността да бъде затворена , съобщи bTV.

Днес медиците, които последно са получили половин заплата за октомври , готвят нови митинги. След недоволството единствената смяна в болничното заведение е коледната декорация.

" Просто няма излаз, имам възприятието, че институциите сякаш съзнателно бездействат, с цел да се съсипе дефинитивно тая болница ", гневи се здравната сестра Елеонора Колева.

И към днешна дата сметките са запорирани. Под въпрос е лекуването на пациентите.

Медиците от регионалната болница предизвестиха, че след 20 декември възобновяват митингите и стопира приемът на пациенти.

Въпреки обещанията, врачанската болница още веднъж е в сериозна обстановка. Тъй като нощес не е имало дежурен в реанимацията , дете е преместено по неотложност в София, а мъж с инсулт - в Монтана

" Имаме изработен диалог за диалози с кредиторите, в случай че и кредиторите на врачанската болница постъпят по този начин почтено, както постъпиха кредиторите на ловешката болница, ние ще имаме време в границите на три месеца да създадем преструктурирането ", разгласи здравният министър Кирил Ананиев.

Опасенията на личния състав са, че преструктурирането може да докара до изтриване на високо профилирани отделения.

" Изключително мъчно се работи на този дребен град при тая жестока конкуренция ", признава шефът Орлин Цветков. С претекста " нелоялна конкуренция " прокуратурата проверява двама някогашни шефове и двете частни структури в двора на здравното заведение.

Днес едната от тях - по инвазивна кардиология, която няма аналог в региона, разгласи, че затваря поради нападките за източване болничното заведение, която в действителност им дължи милион и половина лв. по клинични пътеки. Опасенията са, че по този начин хора с инфаркт ще чакат с часове за превоз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР