Врачанската фирма „Екометан“ е един от пионерите на търговията с

...
Врачанската фирма „Екометан“ е един от пионерите на търговията с
Коментари Харесай

Пробив! „Екометан“ започна да изнася газ в Сърбия

Врачанската компания „ Екометан “ е един от пионерите на търговията с компресиран природен газ в България. Тя открива първата си метан-станция през 2005 година във Враца. Следва обект в Монтана, от предходната година има станция на бул. „ Н. Мушанов “ в София, а неотдавна и такава в Пловдив.
„ Растежът ни е изцяло натурален ", признава шефът Малин Езекиев.
"Започнахме да доставяме компресиран газ в платформи на разнообразни компании на първо време в региона, по-късно в Монтана, Лом, Видин и по този начин до Троян. Метанът е най-евтиното и екологично гориво, а ние посредством нашите „ виртуални тръби “ го доставяме до клиентите. Изискванията за повишение на енергийната успеваемост ни вършат конкурентни. Особено се усили търсенето след 2017 година “, споделя известният врачански предприемач.
„ Екометан “ към този момент изнася метан за Сърбия. Негов клиент е огромния торов цех в Прахово. Новите клиенти закономерно водят до развиване на компанията. В момента тя влага в уголемение на потенциала си, което ще докара до неговото утрояване. Едновременно могат да се зареждат три платформи, които да доставят газ на клиентите. Близо 30 са към този момент заетите в газовата компания, която се наложи с иновативността и коректността си в цяла Северна България.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР