Врачанинът Цветан Вачов се бори за живот във варненската УМБАЛ

...
Врачанинът Цветан Вачов се бори за живот във варненската УМБАЛ
Коментари Харесай

Зов за помощ: Цветан се нуждае от 10 кръводарители на ден, за да живее

Врачанинът Цветан Вачов се бори за живот във варненската УМБАЛ " Света Марина ", а околните му приканиха всеки, който може да подари кръв, да помогне.

Мъжът е признат в лечебното заведение на 27 август с диагноза Синдром на Мошковиц . Това е рядко автоимунно заболяване, при което организмът създава антитела, които нападат всички органи и системи. Единственото лекуване е с плазмафереза в композиция с преливане на прясно замразена плазма.

За задачата обаче е належащо огромно количество кръв . За всяко вливане на плазма се изискват от 10 до 15 донора, като общият брой на вливания не могат да се дефинират.

" Необходими са ни ужасно доста кръводарители, а лекарите не могат да кажат докога ще се наложи това преливане. Състоянието на мъжа ми обаче е сериозно . Моля помогнете ", приканва Валентина Вачова.

Поради незабавната обстановка, кръводарители се търсят в цялата страна, а кръвната група и резус факторът са без значение. Всеки, който желае да помогне, би трябвало да заяви при даряването, че кръвта е за Цветан Спасов Вачов в УМБАЛ " Света Марина ".

Кръв може да подари всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години. Мъжете могат да подаряват 5 пъти в една календарна година, а дамите 4 пъти, като интервалът сред две кръводарявания е не по-малък от два месеца.

Телефонът за връзка със брачната половинка на Цветан - Валентина Вачова е 087 703 7868
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР