Врачанин изрева от безумието на магистратите и съдебната система във

...
Врачанин изрева от безумието на магистратите и съдебната система във
Коментари Харесай

​Безумие! Осъдиха врачанин за вече платена издръжка, искат парите три пъти

Врачанин изрева от безумието на магистратите и правосъдната система във Враца. Мъжът се оплака, че е бил наказан за към този момент платена от него прехрана. Въпросите, които задава врачанинът Иван Иванов в последните няколко месеца са доста, само че от на никое място не получава отговор, а единствено следващата порция фрапиращи писма от прокуратура и съд. Оказало се, че за малко време 33-годишният Иванов без да знае е бил наказан, за това, че не плащал издръжката нa детето си, оповестява " Булнюз ".

Семейната сага почнала още през 2015 година, когато Иванов се развел с жена си и тя го осъдила за прехрана на детето им в размер на 150 лв. на месец.
По думите му, той плащал всеки месец, като за заплащанията на съответните суми има вносни бележки от банката. Това обаче нямало значение за магистратите, които го осъдили да заплати наново 3 300 лв. за интервала от март 2015 до декември 2016 година.

Иванов споделя за шока, който е претърпял, когато е схванал, че е наказан. Декември предходната година мъжът получил призовка от съда, която като отишъл да вземе се оказало, че е наказан да заплати въпросната сума по бързата процедура, тъй като не са могли да го намерят на адреса му. Казали му, че в случай че не заплати парите ще бъде спретнат в районното и ставало по-зле. Като посочил документите, че е плащал постоянно издръжката от съда му обяснили, че нищо не могат да създадат и би трябвало да заплати сумата, а след това можел да съди страната, с цел да си ги върне.

„ Всичко съм плащал, само че все пак съм наказан. Ако до декември не съм бил превел парите, щели да ме затворят. Платих ги, само че това не оправи нещата. В началото на тази година от прокуратурата ми изпратиха писмо, че са прекратили наказателното произвеждане, а в края на предходната седмица пристигна новата порция парадокси “, продължава описа си Иван.

Счетоводителката на компанията, в която работел го извикала и му съобщила, че държавен правосъден реализатор му е запорирал заплатата за неплатена прехрана за същия интервал. Оказа се, че известието е за сумата 4050 лв., само че от март 2015 до в този момент със правосъдните разходи и такси са били станали близо 6 000 лв..

„ Отидох да диря правосъдния реализатор, където стана ясно, че би трябвало да платя някакви 1 407.10 лв.. Никой не го интересува, че аз си заплащам. Съдебната система е тотална вреда във Враца. За няколко месеца никой не си е направил труда са направи обикновена информация, че аз не дължа никакви издръжки. Съдят човек на общо съображение “, споделя потресения Иванов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР