Врачани възроптаха срещу заповед на кмета Калин Каменов, пише BulNews.

...
Врачани възроптаха срещу заповед на кмета Калин Каменов, пише BulNews.
Коментари Харесай

Врачани псуват кмета на града заради издадена от него заповед

Врачани възроптаха против заповед на кмета Калин Каменов, написа BulNews. Възмутените хората алармираха в редакцията на медията, че сега екип на БКС реже здрави и зелени дървета, които не заплашват никого и не са рискови. Резачките засвистели по-рано денем на улица „ Иванка Ботева “, до някогашната постройка на обществените. Работниците с лека ръка отсекли две големи липи на над 30 години. Работещите и живеещи в региона хора изсипаха купища нецензурни думи против Калин Каменов и своеволията му да отстранява дърветата, които не са били рискови или пък с изгнили стволове.

Решението да се отрежат било еднолично на кмета Калин Каменов, който по думите им сутринта минал през региона и разпоредил безумната сеч. Според тях същият имал посърнал тип и не се държал съответно, което ги кара да се съмняват в вярната му преценка.

Интересното в тази ситуация е, че не е ясно въз основата на каква експертна оценка е било взето решението и дали въобще е взето поради мнението на експертна комисия, която в действителност би трябвало да реши кои дървета могат да бъдат отсечени.



Според служащите на БКС повода да се отрежат дърветата е, че били на пътя и щели да пречат на полагането на новия асфалт. Те получили разпореждане да ги отрежат до самата основа, което изпълнявали почтително.

До зелените дървета обаче има остаряла изсъхнала бреза, която съзнателните служащи декларират, че няма да отрежат, тъй като не им е разпоредено. Те с принуда признават, че остарялото дърво е рисково, само че ще бъде отсечено едвам откакто бъде разпоредено.

От компанията, която поставя тротоарните плочи на улицата обявиха, че дърветата не са им пречили и не са имали никакви искания да се режат. Имало е даже предложение да се създадат бордюри към тях и да се запазят, с цел да пречистват въздуха в нечистия напоследък град.
Очевидно предлагането обаче не е признато от кмета и в този момент на мястото има само два дънера.



„ Оказва се, че е по-лесно да се изрежат здрави дървета, да се отстранен " дробовете на града ни ", да няма сянка на площадчетата... Опасните и изсъхналите до тях ще чакаме да паднат на някой “, разясняват възмутено събралите се хора на площадчето.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР