Врачани се тревожат, че няма никаква прозрачност при извозването на

...
Врачани се тревожат, че няма никаква прозрачност при извозването на
Коментари Харесай

Врачани недоволни - държат ги в неведение за серовъглерода от Химко

Врачани се тревожат, че няма никаква бистрота при извозването на рисковия серовъглерод от някогашния цех " Химко ", оповестява bTV.

Припомняме, през вчерашния ден стартира интервенцията по източването на рисковото вещество от територията на бившето дружество.

Жителите на Враца обаче се безпокоят, че всичко е обгърнато в изключителна мистериозност, макар че въпросът е от изключителна значимост, тъй като визира здравето на хората.

Ще се продава ли, ще се съхранява ли и къде отива - бихме желали по-сериозна бистрота, само че това не се случва, съобщи ръководителят на Фондация за околна среда и земеделие Албена Симеонова. По нейни думи в България всичко, което е обвързвано с политици, е обгърнато в мистериозност и неяснота. Според нея е прекомерно евентуално извозеният серовъглерод да отиде в различен обект на същия притежател.

Според Милен Стоянов от Българска Асоциация Биопродукти (БАБ) пък би трябвало да се знае дали става въпрос за боклук или за артикул, защото процедурите за транспортиране в двата случая са разнообразни. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР