Врачани помнят и обичат най-известния илюзионист у нас, техен съгражданин,

...
Врачани помнят и обичат най-известния илюзионист у нас, техен съгражданин,
Коментари Харесай

Започва кампания за набиране на средства за паметник на Мистер Сенко

Врачани помнят и обичат най-известния илюзионист у нас, техен съгражданин, Мистер Сенко. Днес се навършват 114 година от рождението му. Евстати Христов Карайончев е освен един от най-популярните магове в България, само че става прочут по света със своят номер „ Сваляне на главата “дори в Холивуд. Въпреки сложното си детство, той съумява да построи забележителна кариера. Мистер Сенко става притежател на специфичната премия на Американската асоциация на илюзионистите (1961 година, щата Индиана). Други известни негови илюзии са “Електрическият стол” и “Разрязване на жена с трион”.
“С построяването на паметниците на бележитите врачани – скулпторът Андрей Николов и режисьорът Людмил Кирков, стартирахме самодейност за увековечаване делата на едни от най-успелите ни съграждани”, разяснява в обществената мрежа кметът Калин Каменов и приканва врачани да се включат в Инициативен комитет за построяването на монумент на известния илюзионист.
Инициативата ще стартира с благотворителна акция за набиране на средства за паметника. Всеки, който желае да се включи в благотворителното дело, може да го направи, откакто се разгласи банковата сметка. “В града има улица, носеща името на Мистер Сенко, само че считам, че с построяването на този монумент повече поданици и посетители на Враца ще си спомнят за всепризнатия любим на публиката”, моли в обществената мрежа кметът на Враца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР