Впрокуратурата вече има сигнали за изборни нарушения, съобщи главният прокурор

...
Впрокуратурата вече има сигнали за изборни нарушения, съобщи главният прокурор
Коментари Харесай

Гешев: В прокуратурата вече има сигнали за изборни нарушения

Впрокуратурата към този момент има сигнали за изборни нарушавания, заяви основният прокурор Иван Гешев пред публицисти, след конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция. 

Той означи, че и за тези избори няма да има взаимен щаб с Министерството на вътрешните работи, макар че има такова условие.

Гешев напомни казано от служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, че няма потребност от обща заповед за сходен щаб. Една такава заповед демонстрира кой защо е виновен, само че ще работим както се постанова, съобщи основният прокурор.

Той добави, че подобен щаб е изработен с ДАНС и за него няма значение дали има заповед за общ щаб, само че е значимо да има взаимоотношение сред институциите, с цел да се предотвратят нередности при изборите.

Гешев изясни, че не е осведомен с настояването на служебния министър на правораздаването Крум Зарков към Конституционния съд за наложително пояснение на реализирания от основния прокурор „ контрол на правда “. " Това, което мога да кажа е, че това искане не почива на легални учредения.

Видимо не се прави разграничаване сред „ контрол на правда “, който реализира основният прокурор върху прокурорите и „ контрол на правда “, който могат да реализират останалите прокурори.

Принципът на разделяне на управляващите допуска и надзор върху управляващите. Това е част от демократичната страна ", добави Иван Гешев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР