Впродължение на десетилетия се смяташе, че Лий Харви Осуалд е

...
Впродължение на десетилетия се смяташе, че Лий Харви Осуалд е
Коментари Харесай

Убийството на Джон Кенеди: Теорията за магическия куршум

Впродължение на десетилетия се смяташе, че Лий Харви Осуалд е работил самичък при убийството на Джон Кенеди, а един патрон е уцелил президента на Съединени американски щати и губернатора. Но записките на един някогашен сътрудник на тайните служби слага това поверие под подозрение.

Теорията за „ магическия патрон “, която разказва по какъв начин един патрон е умъртвил Джон Кенеди и ранил различен, е сложена под подозрение от някогашен сътрудник на тайните служби.

Пол Ландис, който в този момент е на 88 години, е бил в непосредствена непосредственост до тогавашния президент на 22 ноември 1963 г. Кортежът е превозвал първата дама Джаки Кенеди, губернатора на Тексас Джон Конали-младши и брачната половинка му пътуваха през Дили Плаза в Далас, споделя очевидецът. 

След това са създадени поредност от изстрели и Кенеди е уцелен в главата и шията, до момента в който губернаторът на Тексас е уцелен в гърба.

В продължение на десетилетия и след държавното следствие на случая от Комисията Уорън беше решено, че един от патроните е поразил президента откъм гърба, преди да излезе от предната част на шията му и да уцели Конъли младши.

Това стана известно като „ теорията за магическия патрон “ .

Една от аргументите, заради които комисията стига до тези констатации, се дължи на патрон, открит в носилката на Конъли.

Заключението, че един-единствен патрон може да аргументи толкоз доста вреди, докара до осъждането на Лий Харви Осуалд.

Разказът на Пол Ландис в този момент оспорва констатациите на Комисията " Уорън ", защото Ландис твърди, че точно той е намерил патрон, затънал в задната част на седалката на президентската лимузина, където е седял Кенеди.

Той показва, че е забелязал патрона, откакто кортежът дошъл в болничното заведение.

В изявление за The New York Times, Ландис не потвърждава изказванието, че е имало повече от един патрон или стрелец.

" Куршумът, уцели Кенеди в гърба, по някаква причина е изпаднал преди тялото на президента да бъде извадено от лимузината и не е проникнал задоволително надълбоко, с цел да уцели и Конъли младши ", коментира Ландис.

„ Ако патронът, който познаваме като вълшебен или примитивен патрон, е останал в гърба на президента Кенеди, това значи, че теза на отчета " Уорън ", теорията за един патрон, е неправилна “, сподели юристът, Джеймс Робеналт пред The New York Times.

Той разяснява още, че в случай че Конъли-младши е бил уцелен от друг куршум, тогава наподобява допустимо да не е от Осуалд , който съгласно него не би могъл да пренасочи револвера си толкоз бързо.

Разкритията на Ландис провокираха още повече въпроси, вместо да отговорят на тях, написа Sky News.

Rазказът в записките се разграничава от две писмени изказвания, които самият  Пол Ландис е подал седмица след убийството, в които споделя, че е чул единствено два изстрела, а не три съобщава The New York. 

Ландис споделя, че не е осъзнавал, че историята му се разграничава от първичния му роман през 2014 г. 

" Страхувах се. Започнах да мисля дали не съм направил нещо неприятно? Имаше боязън, че може да съм направил нещо неправилно и не би трябвало да приказвам за това " , споделя той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР