Вписването в имотния регистър ще е по идентификатор на имота.

...
Вписването в имотния регистър ще е по идентификатор на имота.
Коментари Харесай

Вписването в имотния регистър ще е по идентификатор на имота

Вписването в имотния указател ще е по идентификатор на парцела. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/.

След привършване изработването на цифровата кадастрална карта на територията на страната би трябвало да бъдат основани " поимотни " партиди на собствеността, които ще попадат в имотния указател. Системата за регистриране на парцелите би трябвало да премине от " лична " към " поимотна ", като водеща роля ще има идентификаторът на парцела, а не лицето - притежател.

Това е разисквано по време на съвещание на Съвета по геодезия, картография и кадастър, чиито ръководител е заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев.

Според Валентин Йовев въвеждането на единни стандарти и критерии, както и координацията на дейностите и съвместяването на данни изискват общи дейности на всички институции в страната.

До сегашния миг 81 % или 89 хиляди кв. км от територията на страната е покрита с цифрова кадастрална карта и кадастрални регистри, като е набрана информация за над 14 млн. недвижими парцела, утвърдени са кадастралните карти и кадастрални регистри за 915 обитаеми места, в това число за регионалните градове и 127 общински центъра. Трансформирането на картата на възобновената благосъстоятелност в кадастрална карта е завършило за 3179 землища.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР