Вписаният през 2017 година като най-пълния човек на света в

...
Вписаният през 2017 година като най-пълния човек на света в
Коментари Харесай

Феномен: Най-пълният човек на света пребори COVID-19 |

Вписаният през 2017 година като най-пълния човек на света в Книгата на върховете на Гинес мексиканец Хуан Педро Франко съумя да се пребори с ковид, от който се разболя преди месец, съобщи Франс прес.

Франко, който съумя да смъкна от 2017-а насам съвсем 400 кг разяснява, че борбата му не е била по никакъв начин лесна, тъй като е в доста рискова група.

" Изпитвах ужасни болки в главата и в тялото, имах висока температура и се задушавах ", доверява 36-годишният мъж от вкъщи си в щата Агуаскалиентес в централната част на Мексико.

Телесната маса на Хуан Педро Франко доближи до 595 кг. И макар че в този момент тежи " единствено " 208 кг, неговото свръхтегло и обвързваните с него диабет, високо кръвно и хронична обструктивна белодробна болест играха против него в битката му с COVID-19.

" Пациентите с неговите диагнози са по-склонни да прекарат с тежки затруднения инфекцията и възможностите им да се измъкнат читави от нея са доста дребни! ", коментира доктор Хосе Антонио Кастеняда, който ръководеше екипа при отслабването господин Франко.

Въпреки всичко неговият пациент се оправи с новия ковид. За да изгуби част от тежестта си, той мина през сложно лекуване и три интервенции. Преди това господин Франко можеше само да лежи в леглото си и не можеше да върви поради голямата си телесна маса. За него се грижеше майка му, само че тя бе отнесена от пандемията на 66-годишна възраст.

Мексико е най-засегнатата страна по индикатора за детско затлъстяване и заема второ място по затлъстяване на възрастните след Съединени американски щати. Този камшик се оказа утежнителен фактор за мексиканците в битката им против COVID-19.

Поради тази причина една четвърт от записаните 74 400 смъртни случая от пандемията в Мексико се оказаха на хора с наднормено тегло.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР