Вписаният през 2017 година като най-пълния човек на света в

...
Вписаният през 2017 година като най-пълния човек на света в
Коментари Харесай

Най-пълният човек на света се пребори с COVID-19

Вписаният през 2017 година като най-пълния човек на света в Книгата на върховете на Гинес мексиканец Хуан Педро Франко съумя да се пребори с ковид, от който се разболя преди месец, съобщи Франс прес.

Франко, който съумя да смъкна от 2017-а насам съвсем 400 кг разяснява, че борбата му не е била по никакъв начин лесна, тъй като е в доста рискова група. "Изпитвах ужасни болки в главата и в тялото, имах висока температура и се задушавах ", доверява 36-годишният мъж от вкъщи си в щата Агуаскалиентес в централната част на Мексико, предава Българска телеграфна агенция.

Телесната маса на Хуан Педро Франко доближи до 595 кг. И макар че в този момент тежи "само " 208 кг, неговото свръхтегло и обвързваните с него диабет, високо кръвно и хронична обструктивна белодробна болест играха против него в битката му с COVID-19.

"Пациентите с неговите диагнози са по-склонни да прекарат с тежки затруднения инфекцията и възможностите им да се измъкнат читави от нея са доста дребни! ", разяснява доктор Хосе Антонио Кастеняда, който ръководеше екипа при отслабването господин Франко.

Но все пак неговият пациент се оправи с новия ковид. За да изгуби част от тежестта си, той мина през сложно лекуване и три интервенции. Преди това господин Франко можеше само да лежи в леглото си и не можеше да върви поради голямата си телесна маса. За него се грижеше майка му, само че тя бе отнесена от пандемията на 66-годишна възраст.

Мексико е най-засегнатата страна по индикатора за детско затлъстяване и заема второ място по затлъстяване на възрастните след Съединени американски щати. Този камшик се оказа утежнителен фактор за мексиканците в битката им против COVID-19. Поради тази причина една четвърт от записаните 74 400 смъртни случая от пандемията в Мексико се оказаха на хора с наднормено тегло.

ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР