Впечатляващото рали на цената на паладия има потенциал да продължи

...
Впечатляващото рали на цената на паладия има потенциал да продължи
Коментари Харесай

Най-скъпият метал може да удари $3000 през 2020-а

Впечатляващото рали на цената на паладия има капацитет да продължи с бързи темпове и даже да доближи 3000 $ за унция. Това предвижда специалистът в търговията с метали в Goldman Sachs Джефри Кюри.

" Потенциалът за в допълнение нанагорнище нагоре е впечатляващ, като пазарът сега пазарът сега върви към нормализиране на търсенето ", показва той.

" Допълнителното повишаване на цените няма да е стабилно, защото един път към този момент търсенето беше лимитирано. Стойностите ще паднат още веднъж, след което евентуално ще се насочат към нов пик, както се случи през предходната година ", добавя специалистът.
 Дали продължаващото рали на най-скъпия метал не е балон?
Дали продължаващото рали на най-скъпия метал не е балон?

В това се съмняват анализатори

През 2019 година паладият нарастна с 54% след изострен скок в търсенето от страна на автомобилните производители. Сега въпросът пред вложителите е дали тази наклонност ще се резервира или ще има по-сериозна промяна на пазара.

" Този развой евентуално ще продължи до момента в който автомобилните производители не преминат към потреблението на други метали, като платина и родий, за правенето на катализатори ", споделя Кюри пред Bloomberg.

" Но това ще се случи едвам, когато дефицитът на паладий стане толкоз изострен, че да сътвори проблеми в производството ", добавя още той.

В началото на седмицата паладият доближи цена от 2577,27 $ за унция. Във вторник загуби 3,5% от цената си до 2456,18 $ за унция, само че към момента е с 80% над цената си отпреди 12 месеца.
 Цената на паладия за първи път в историята надвиши $2 хиляди за унция
Цената на най-скъпия метал продължава да чупи върхове

Експертите приписват скока на опасенията за дефицит на метала
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР