Впечатляващо е, че БСП не успя да се възползва от

...
Впечатляващо е, че БСП не успя да се възползва от
Коментари Харесай

Петко Георгиев: Хората подкрепиха Иванчева заради липсата на върховенство на закона

Впечатляващо е, че Българска социалистическа партия не съумя да се възползва от шанса, който й даде абсурдът, в който беше замесен ГЕРБ. Това сподели политическият анализатор Петко Георгиев в Изборното студио на НТ.
Той акцентира, че в действителност 70% от българите не са взели участие в изборите. „ Рекордно ниска изборна интензивност в България, а в това време рекордно висока в цяла Европа. На нашия терен просто няма нищо забавно, което да притегли вниманието на 70% от гласоподавателите. Да, твърдите ядра на партиите си премериха силите, да, ГЕРБ се оправи, Борисов персонално се оправи по-добре от Българска социалистическа партия, само че като цяло има едно чувство за отваряне на вакуум в българското политическо пространство”, изясни Георгиев.

„ Цената, която ще заплати Българска социалистическа партия и нейното сегашно водачество ще удостовери тезата, че говоренето против Европа е разрушително”, съобщи общественият антрополог Харалан Александров.

По отношение на резултатът на Десислава Иванчева, която завоюва 2% от вота на гласувалите, двамата анализатори обявиха:

„ Това е резултат на започващото да се материализира чувство на хората за липса на правдивост и за липса на господство на закона. Това не бяха гласове за нея персонално, просто в нея гласоподавателите видяха опция да покажат своето неодобрение от положението на върховенството на закона и на правосъдната власт в България”, сподели Петко Георгиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР