Впечатляващият концерт-спектакъл Възрожденски разкази“ е подаръкът за великотърновци по случай

...
Впечатляващият концерт-спектакъл Възрожденски разкази“ е подаръкът за великотърновци по случай
Коментари Харесай

Концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ е подарък за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението

Впечатляващият концерт-спектакъл „ Възрожденски разкази “ е подаръкът за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението на България и 170 години от рождението на огромния български стихотворец и бунтовник Христо Ботев.

Продукцията е дело на Ансамбъл „ Чинари “, а жестът към жителите и гостите на Велико Търново е от страна на Община Велико Търново и кмета Даниел Панов.

Концертът ще се състои на 1 март в огромната зала на Музикално-драматичния спектакъл „ Константин Кисимов “, а началото му е в 19,00 ч. Входът е свободен – с предложения, които могат да бъдат открити на касите на МДТ.

„ Възрожденски разкази “ е музикално-танцов театър, който връща времето в епохата на Възраждането и битката на българския народ за независимост. Вихрени хороводни творби, патриотични маршове и възрожденски песни са съчетни с едни от на-съкровените и обичани творби на Христо Ботев – „ Майце си “, „ Моята молитва “, „ Елегия “.

Шедьоврите на огромния стихотворец и бунтовник са вплетени в ритъма на достоверната фолклорна музика.

Спектакълът носи обръщение за събуждане на националния дух и гордостта на българите и за запазване на загатна за бележитите персони от епохата на Възраждането.

Хореограф, сценарист и режисьор на постановката е Асен Павлов. В спектакъла на Ансамбъл „ Чинари “ вземат участие Квартет „ България “, Трио „ Булгарина “ и Костадин Генчев.
 konzert1  konzert2  konzert
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР