Впечатляваща реч на президента Володимир Зеленски пред гръцкия парламент бе

...
Впечатляваща реч на президента Володимир Зеленски пред гръцкия парламент бе
Коментари Харесай

Зеленски пред гръцкия парламент: Заедно ще построим отново Мариупол


Впечатляваща тирада на президента Володимир Зеленски пред гръцкия парламент бе приветствана от депутатите.

Основен акцент в речта на украинския президент беше ориста на град Мариупол, където живеят над 120 хиляди етнически гърци. Двама от тях, бойци - доброволци в украинската войска, се обърнаха към гръцките депутати с роман за хилядите почтени цивилни жертви в Мариупол и молба за филантропична помощ.

„ Отново дружно украинци и гърци ще построим града “,обеща президентът.

Зеленски уточни и трагичните събития в Одеса, където също живеят етнически гърци, като акцентира боеспособността на украинската войска, която пази града.

Да се затворят всички европейски пристанища за съветски кораби,призова украинският президенти добави, че Киев има потребност от оръжие, а дейностите на Русия в Украйна са против цяла Европа.

Три гръцки партии напуснаха Народното събрание по време на речта, само че показаха поддръжка към украинския народ. Комунистите обявиха, че не желаят да слушат „ монолог на президент, подкрепян от НАТО “.

Националистите от „ Гръцко решение “ обявиха, че речта е „ неправилен акт “. Депутатите от лявата партия „ Мера 25 “ не са съгласни с поканата към украинския президент.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР