Впечатляващ общ награден фонд от 4800 лева са подготвили организаторите

...
Впечатляващ общ награден фонд от 4800 лева са подготвили организаторите
Коментари Харесай

Безплатен алпийски тролей, безплатен транспорт и впечатляващ награден фонд на Витоша летен фест

Впечатляващ общ награден фонд от 4800 лв. са подготвили уредниците от Фондация " София - европейска столица на спорта " и Столична община за участниците в шестото издание на Витоша летен фест.

Събитието е на тази неделя, 19 юли, от 11.00 часа на поляната пред хижа Момина канара, където по традиция се събират фенове на планината, чистия въздух и дейния метод на живот през празничните дни.

Спортният празник включва надпревари, занимателна стратегия, песни, демонстрации и танци, за феновете са планувани подиуми с благоприятни условия за доста игри, смях, томболи и награди. Отново се планува конкуренция по бързо разтягане на палатка, а като спомагателна страст всички искащи ще могат да употребяват гратис опънатия над Боянската река алпийски тролей, обезпечен от " Мачирски спорт ".

Както постоянно участниците са освободени от стартови такси, а уредниците още веднъж са планували безвъзмезден превоз. Автобусите потеглят от националния стадион " Васил Левски " в 8.00 часа, а за транспортиране на велосипедите ще има специфичен автобус. Връщането е в 14.30 часа.

За положителното въодушевление на 19 юли пред х. Момина канара ще се погрижи фамозният реализатор на национални песни Алекс Костов. Ще има доста групи с осъществявания на национални танци, свои песни приготвят за показване и членовете на няколко известни групи за планинарски песни. В празника ще се включат представители на Български туристически съюз и на Природен парк " Витоша ".

" Отново приканваме столичани и гостите на града на един същински празник в планината, измежду природата и чистия въздух. Желанието на Столична община е да дава повече благоприятни условия за деен живот измежду зеленината и прохладата на Витоша, " сподели Анатоли Илиев, зам.-председател на " София - Европейска столица на спорта " и член на Изпълнителния ръб на ACES EUROPE.

Награждаването на призьорите е планувано за 13.00 часа в зоната на старт/финала.

ДИСЦИПЛИНИ:
- Състезание по планинско тичане - старт в 11.00 ч. по 14 км трасе " Кумата "
- Състезание по планинско колоездене - старт в 11.15 ч. по 7/20 км (една или три обиколки според от възрастовата група) трасе " Копитото "
- Туристически поход - начало 11.25 ч. по 3.5 км трасе " Обичам Витоша " към 2 часа

ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ:
За тичане и колоездене: юноши и девойки (16-18 г.), мъже и дами (19-40 г.); ветерани мъже и дами (40+);
За похода: Без ограничавания

КЛАСИРАНЕ И НАГРАДИ:
Класиралите се на първите три места в дисциплините планинско колоездене и планинско тичане ще получат медали плюс материални награди и ще си разделят награден фонд, разпределен както следва: за мъже и дами - по 300 лева за първенците, по 200 лева за вицешампионите и по 100 лева за спечелилите бронз; за юноши и девойки и за ветерани мъже и дами - по 150 лева за първенците, по 100 лева за вицешампионите и по 50 лева за наредилите се на трето място.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР