Впечатленията за безпомощност и незаинтересованост на държавата, водещи до безнаказаност,

...
Впечатленията за безпомощност и незаинтересованост на държавата, водещи до безнаказаност,
Коментари Харесай

Политолог: Положението с ромския проблем се влошава


Впечатленията за беззащитност и индиферентност на страната, водещи до безотговорност, са в основата на напрежението в Габрово. Това сподели за седмичното обзорно предаване „ Метроном “ на Радио „ Фокус “ политологът проф. Александър Маринов. 

По думите му не става въпрос за режисирани събития, а за опити на разнообразни среди, фактори, групи и партии да се възползват от обстановката. 

„ Имаше доста такива образци, дано си спомним случая във Войводиново неотдавна. Тогава също водачът на една от ръководещите партии сподели мощни думи, само че виждаме, че тези спорадични ПР акции нямат резултат. Големият въпрос е за сериозната, добре обоснована и поредно прилагана политика на страната по отношение на ромското малцинство и особени негови характерности – престъпността, неграмотността, изключването и бедността. Това не се взема решение със спорадични ограничения. Има най-малко 10 такива образци през последните 10-15 години. Виждаме, че в противен случай – ситуацията се утежнява “, означи проф. Александър Маринов.

Той не изключи опцията най-пострадалите страни от тематиката с жилищата да се възползват от обстановката в Габрово, с цел да замъглят абсурда с парцелите. 

Темата с жилищата на властимащите се банализира и уголемява до парадокс, изясни проф. Маринов. 
По думите му „ Апартаментгейт “ не би трябвало да се трансформира в всеобщ проблем на обществото. 

Оставките не играят ролята на публичен успокоител, изясни политологът, като добави, че хората желаят умело и независимо следствие без интервенция на властови чадър.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР