Впечатление ми прави, че се искат две неща от Конституционния

...
Впечатление ми прави, че се искат две неща от Конституционния
Коментари Харесай

Николай Ненчев: Твърде вероятно е да има и друго обвинение към президента

" Впечатление ми прави, че се желаят две неща от Конституционния съд. Първото е може ли да се проверява президентът и второто е да се направи пояснение на изречението за държавна измяна. Второто ме тормози доста повече. Искам да ви върна малко обратно - абсурда с съветския шпионаж и Николай Малинов . Тогава президентът сподели, че не разполага с такава информация, а това е доста ужасно и рисково за страната. " Това сподели в изявление за bTV някогашният министър на защитата Николай Ненчев. Той добави, че службите са длъжни да осведомят всички, само че и че президентът не е инициирал започването на следствие по този проблем:
" Твърде евентуално е да има и друго обвиняване към него -нещо, което да е съответно и да е обвързвано с хипотезите на този проблем. ", сподели още Ненчев.
" Държавна измяна е, когато президентът се сложи в услуга на непознати държавни ползи. Ако това нещо е било засечено от непознати разследващи служби, няма по какъв начин президентът да бъде известен. Проблемът с назначението на Десислава Радева не е толкоз юридически, колкото морално укорим. Аз не желая да се меся в персоналния живот на президента . В закона има текст, в който се споделя, че в случай че няма уместно лице, този пост може да бъде ангажиран и от цивилно лице. За мен по-големият проблем е, че има съображение да се твърди, че има укриване на документи ", добави още той.
" Ако нещо ме безпокои, това е, че има доста тежка война сред институциите. Румен Радев работи за разтурването на този парламент и в тази тежка война може да се окаже, че той ще ръководи еднолично страната примерно 6 месеца. Тогава ще може да се потули това следствие на прокуратурата. Ако би трябвало да предпочитам сред неработещ парламент и ръководство на един непредвидим президент, ще избера първото. При едно служебно държавно управление президентът ще овладее всички лостове и служби на страната, което за мен няма да е по никакъв начин добре ", безапелационен бе Ненчев.
Вижте по какъв начин разяснява проблема и някогашния президент Росен Плевнелиев в ТАЗИ СТАТИЯ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР