Возенето, целуването и намачкването на американската посланичка изглеждат като главен

...
Возенето, целуването и намачкването на американската посланичка изглеждат като главен
Коментари Харесай

Експерт: Целуването с американската посланичка добре, но е заблуждение, че ще има us втечнен газ

Возенето, целуването и намачкването на американската посланичка наподобяват като основен акцент от вчерашната шоу-програма на Б. Борисов, само че е значимо да обърнем внимание и на заблуждението му, че ”догодина най-късно по това време ” България ще може да получава ”втечнен газ от Съединени американски щати, Катар, Кипър, Египет, Азербайджан ”.
Нищо сходно - в контракта за стрежа на интреконектора Гърция-България написа, че той би трябвало да бъде приключен през април 2021 година И даже и тогава по него ще можем да получаваме само тръбопроводен газ от Азербайджан. Вероятността до края на 2020 година да е посторен терминала за полутечен газ в Александруполис е нулева - за него към момента няма финално капиталово решение, не ясна акционерната конструкция, нито пък дали и с какъв брой пари ще го подкрепи Европейски Съюз.

А втечнения газ от съществуващия гръцки терминал в Ревитуса не може да влезе в интерконектора Гърция-България, тъй като липсва компресорна станция, която да тласка газа на север към България. Гръцкият газопреносен оператор ДЕСФА от дълго време дава обещание да я постори, само че не е ясно по кое време ще се случи това. Наистина, през тази година Булгаргаз купи към 300 млн. куб. м от Гърция, само че това е виртуален транспорт, най-верятно през гръцко-българската граница не са минали никакви физически размери газ.

Пламен Димитров
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР