Войските на Западната група превзеха три опорни пункта на Въоръжените

...
Войските на Западната група превзеха три опорни пункта на Въоръжените
Коментари Харесай

Руското МО: Войските на Западната група превзеха три опорни пункта на ВСУ край село Олшана

Войските на Западната група превзеха три опорни пункта на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), като унищожиха вражеския пехотен взвод в региона на село Олшана. Това сподели ръководителят на пресцентъра на групировката Сергей Зибински в канала Telegram на съветското министерство на защитата.

„ В хода на бойните дейности щурмовите групи на 6-та общовойскова войска превзеха три опорни точки, три наблюдателни пункта и разгромиха пехотен взвод в региона на село Олшана “, сподели още Зибински.

По думите на офицера, с цел да възвърне изгубените позиции в купянското направление, съперникът денем е направил шест контраатаки на части от 14-та обособена механизирана и 95-та обособена въздушнодесантна бригада против позициите на съветските войски в региона на с. ​​селищата Синковка и горите на Уси.

" Всички контраатаки бяха сполучливо отблъснати. Загубите на съперника възлизат на повече от един взвод жива мощ ", разяснява Зибински.

Той означи, че в зоната на защитата на 1-ва танкова войска съперникът е нанесъл две офанзиви на позициите на съветските войски от щурмови групи на 32-ра и 44-та обособени механизирани бригади.

„ Артилерията на групата нанесе огнево проваляне, загубите на съперника възлизат на взвод жива мощ. По време на контрабатарейния пердах артилерията на групата унищожи: самоходна артилерийска установка 2С1 „ Гвоздика “ в региона на ​​гредата Шевцов Яр, две 120-мм минохвъргачки в региона на селищата Петропавловка и Стелмаховка “, добави Зибински.

Освен това екипажите на вертолети Ка-52, Ми-35 и щурмови самолети Су-25 от групата на войските " Запад " нанесоха осем въздушни удара по скупчвания на жива мощ и огневи средства на подразделенията на 14-а и 32-ра обособени механизирани бригади и елементи на териториалната отбрана на Украйна в региона на селищата Синковка, Кисловка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР