Войските на Южна Корея започнаха годишните си отбранителни учения Хогук,

...
Войските на Южна Корея започнаха годишните си отбранителни учения Хогук,
Коментари Харесай

Южна Корея и САЩ започнаха нови съвместни учения


Войските на Южна Корея започнаха годишните си отбранителни учения " Хогук ", предопределени да подобрят способността им да отговорят на нуклеарните и ракетните закани от страна на Северна Корея, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Ученията, които се чака да приключат в събота, са част от поредност южнокорейски военни учения, проведени през последните седмици, в това число взаимно със Съединени американски щати и Япония.

Последното полево обучение стартира в миг, когато Северна Корея прави проби на оръжия с невиждано движение, като изстреля балистична ракета с дребен обхват и стотици артилерийски снаряди покрай мощно милитаризираната граница сред двете Кореи.

Пхенян реагира яростно на взаимните военни учения, като ги назова провокации и заплаши с контрамерки. Сеул съобщи, че провежданите учения са постоянни и с защитителен темперамент.

В ученията " Хогук " южнокорейските сили, подкрепяни от елементи на Съединени американски щати, ще се съсредоточат върху поддържането на готовността и подобряването на способността на войските да извършват взаимни интервенции, заяви Обединеното командване на въоръжените сили на Южна Корея.

" Силите ще организират дневни и нощни маневри, симулиращи противопоставяне на нуклеарните, ракетните и разнообразни други закани от страна на Северна Корея, с цел да могат да придобият качества за осъществяване на задачи във военно и спокойно време и да подобрят оперативната съгласуемост с някои сили на Съединени американски щати ", се споделя в изказването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР