Войските на Владимир Путин превзеха болница в Мариупол и държат

...
Войските на Владимир Путин превзеха болница в Мариупол и държат
Коментари Харесай

Путин държи 500 заложници в болница в Мариупол като жив щит

Войските на Владимир Путин превзеха болница в Мариупол и държат 500 украинци за заложници, употребявайки ги като жив щит, до момента в който офанзивите против южния град не престават.

Руските сили са събрали 400 души от къщи в съседство на болничното заведение, дружно със 100 лекари и пациенти, съгласно регионалния шеф Павло Кириленко. По думите му, главната постройка на болничното заведение е съществено развалена от обстрела, само че медицинският личен състав продължава да лекува пациенти в спонтанни отделения, основани в мазето.

Кириленко прикани света да отговори на тези „ груби нарушавания на нормите и обичаите на войната, на тези закононарушения против човечеството “.

Терорът идва на фона на всеобща евакуация от други елементи на Мариупол, като към 20 000 души пробват да избягат от обсадения град по филантропичен кулоар – посредством хипотетично безвредни проходи, които разрешават на цивилните да изоставен Украйна.

Сърцераздирателна фотография от друга градската болница в Мариупол демонстрира дребни недоносени деца, останали без родители.

Генералният щаб на украинската войска съобщи, че съветските войски се пробват да блокират града от западните и източните му околности.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР