Войските на Руската федерация са бомбардирали модерни силози на територията

...
Войските на Руската федерация са бомбардирали модерни силози на територията
Коментари Харесай

Руските войски са бомбардирали зърнените силози в Рубежное |

Войските на Руската федерация са бомбардирали съвременни силози на територията на Рубежно в Луганска област, заяви украинският губернатор на региона Сергей Хайдай. Според изказванията на Хайдай в Телеграм по време на ударите, които са сринвали със земята цялата зърнобаза, е унищожено зърно, задоволително да изхрани 300 хиляди души за една година или 120 милиона души еднократно.

Ръководителят на украинската регионална администрация съобщи, че руснаците са хвърлили над базата на селскостопанското дружество Golden AGRO авиобомби с огромна мощ, при което изцяло е унищожено цялото налично количество зърно, съхранявано в силите. Хайдай написа, че става въпрос за 17 000 тона пшеница и 8 700 тона слънчоглед.

Сателитни фотоси от Planet Lab демонстрират провалите, нанесени на стопанството и кратерите, останали след бомбите територията на Golden AGRO.

Откритата през 2020 година зърнобаза е изцяло разрушена. Съоръжението беше едно от най-модерните в страната и в него беше конфигурирана лаборатория с най-съвременно съоръжение, включващо експресен анализатор, който обезпечава точни и бързи разбори на всички култури, сушилня за зърно с потенциал 1500 тона дневно, сепаратор, теглилки и инсталация за автоматизирано пробовземане.

Силозите имат потенциал да съхраняват 30 000 тона зърно едновременно. Руснаците желаят да провокират нов Голодомор, разяснява Хайдай и добави, че в окупираните от руснаците региони към този момент е записано изнасяне на зърното за Русия. Руската войска е унищожила и всички хранителни хранилища в Северодонецк.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР