Войнстващият атеизъм е сред най-уродливите рожби на комунизма. Комунистите, както

...
Войнстващият атеизъм е сред най-уродливите рожби на комунизма. Комунистите, както
Коментари Харесай

Революцията на преситените

Войнстващият атеизъм е измежду най-уродливите чеда на комунизма. Комунистите, както и всички други левичари, се познават по това, че намират света посредствен, неправдив и желаят да го сменят с нещо по-съвършено и по-справедливо, като първо разрушат завареното. В това начинание Бог им пречи, тъй като концепцията за Него крепи завареното, подлежащото на оздравително разрушение и изпепеляване. Усещането за Бог придава смисъл на остарялото, от чиито руини би трябвало да се роди новият международен ред, без значение дали ще го назовават " комунизъм " или по някакъв различен метод. Новият ред изисква инженерстването на нов човек, изисква превръщането на индивида от персона в субект с отговорности към " обществото ", толкоз огромни отговорности, че слагат нереалните публични ползи над съответните персонални и го трансформират в незначителна и самотна парченце от огромното цяло, която сама по себе си отвън корпорацията няма никакъв смисъл и никаква стойност. С гневна ненавист атеизмът желае да убие любовта към Бог, тъй като знае, че по този начин ще убие и всяка друга обич, с цел да я замести със сластолюбие.

Онзи ден разговарях с благ мой другар, който има взор върху събитията в Столична община. Няма да кажа името му, както няма да кажа и имената на останалите настоящи лица - партии, персони или човеци. Моят другар ми описа за откриването на първата сесия на новия общински съвет. Той бил открит с молебен. Докато свещениците правили службата, всички стояли прави и в безмълвие, като се изключи групичка новоприети общински съветници, които - види се, опиянени от порасналото си публично състояние - демонстративно си играели със смарт телефоните, хихикали и пускали безвкусни шегички. После с подбив обсъждали кой какви икони имал в кабинета си и на бюрото си и дори трансферирали разискването в обществените мрежи, с цел да видят всички какви изостанали и необразовани субекти към момента виреят на общинската равнища.

Както споделих, няма да назова (засега) имената на настоящите лица, само че бих желал най-дружелюбно да предложа потребен съвет на групичката със смарт телефоните - те си знаят кои са, без да ги загатвам. Господа (и дами, в случай че е имало и такива), време е да осъзнаете, че ситуацията ви се е трансформирало. Обществените институции не са обществените мрежи. Вие към този момент не сте протестъри, а част от " системата " и от " статуквото ", което искахте да пометете. Не ме интересува за какви длъжности воювате сега и на какви постове се борите да назначите свои съпартийци и сътрудници. Не ме интересува и какви сладки далавери ще ви предложат бъдещето и старите кучета. Не ме интересува и в какво вярвате и дали въобще вярвате в нещо в качеството си на " жители ". Но когато сте жители на някаква позиция - в тази ситуация общински съветници, само че това се отнася и всевъзможни други постове, - не мога да приема да се държите като войнстващи атеисти.

Тази страна, за която постоянно твърдите, че " няма такава ", че е блъснала дъното и че се влачи на опашката на човечеството, я има единствено тъй като е християнска и е била такава, даже когато официално е отсъствала от политическата карта, даже когато е била спътник на безбожния Съюз на съветските социалистически републики. Ако някой представител на публична власт (като вас) си разреши да се гаври с това събитие, то рано или късно ще има най-малкото електорални проблеми. И тук не става дума за богословие, вяра или черква. Става дума за най-обикновен народен инстинкт за оцеляване. Вие сте алчни за власт, само че в случай че инцидентно (не дай, Боже!) я получите, хабер си нямате по какъв начин се ръководи народ и страна.

Дори и протестантските Съединени американски щати - тази люлка на напредъка и генератор на модерност, - същите Съединени щати, които толкоз обичате и на които толкоз се надявате, даже и те на банкнотите и в правосъдните си зали са написали: In God we trust. Това е техният народен и държавен лозунг, както нашият е " Съединението прави силата ". И това е девизът на всички американци - протестанти, католици, православни, шиити, сунити, алауити, индуисти, кришнари, будисти, шинтуисти, шаманисти и даже войнстващи атеисти като вас. Бъдете като американците, в случай че тази формула ще ви помогне да се държите обичайно на публичните си постове.

Това е съветът, който желаех да предложа на групичката новоизбрани общински съветници със смарт телефоните. Те споделят: " Не ме прекъсвайте, тъй като приказвам от името на жителите! ". Няма политически индивид, който да приказва от името на гражданиТЕ. Всеки политически индивид приказва от името на тъкмо толкоз жители, колкото са дали своят вот за него било на локално, било на национално равнище. Дори и първата политическа мощ в страната, за която са дали своят вот най-вече жители и по този метод са я пратили да ги съставлява, не може да си разреши изказването: " Говоря от името на гражданиТЕ ".

Времената стават все по-интересни. Под знамето на свободата и демокрацията през днешния ден е в нахлуване нов тоталитаризъм, прави се опит за нова левичарска гражданска война. Само че този път левичарите не са пролетариатът, тъй като подобен към този момент не съществува, не са гладните и онеправданите, а преситените и привилегированите. В такава гражданска война естествените жители, от чието име революционерите приказват с такава пламенна угриженост, могат да получат ролята само на жертви, както се е случвало нееднократно. Затова мисля, че Картаген би трябвало да бъде опустошен и то в рационални периоди.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР