Войници са открили тялото на още един мигрант близо до

...
Войници са открили тялото на още един мигрант близо до
Коментари Харесай

Още едно тяло беше открито на полско-беларуската граница

Войници са разкрили тялото на още един мигрант покрай границата на Полша с Беларус, където през последните седмици при минусови температури са блокирани хиляди души от спешни райони, съобщи ДПА.

Говорител от полицията е споделил на полската осведомителна организация ПАП, че бойците през вчерашния ден са разкрили тялото на мъж, както и раница и нигерийски паспорт в гора на девет километра от границата. Все още не е ясно кой е мъжът и дали паспортът е бил негов.

Няколко души откриха гибелта си в граничния регион, където мигранти и бежанци се пробват да влязат в Европейски Съюз. Смята се, че мигрантската рецесия е проведена от водача на Беларус Александър Лукашенко, отбелязва ДПА. Европейски Съюз упреква Лукашенко, че транспортира със самолети хора от спешни райони в Минск и се пробва да ги изтласка през границата, с цел да дестабилизира Европейски Съюз в отговор на наказания. Той отхвърля обвиняванията.

Правителствата на някои от засегнатите страни започнаха да строят огради от бодлива тел, с цел да попречат на мигрантите да влязат.

Полската гранична защита през днешния ден сподели, че през последните 24 часа е имало 51 опита за незаконно пресичане на границата. Според известието група от 35 мигранти са пробили загражденията и са навлезли на няколко метра в територията на Полша.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР